Novi detalji svađe među francuskim zvijezdama: "Idi igraj futsal!"

Rabiot i Pogba u svađi

Novi detalji svađe među francuskim zvijezdama: "Idi igraj futsal!"

Edmir Škorić

Teško su u Francuskoj doživjeli ispadanje u osmini finala Eura, pa su uslijedile brojne rasprave i svađe unutar reprezentacije.

Aktuelni svjetski prvaci su na Euru bili glavni favoriti za zlato, ali su dobili prizemljenje već u prvoj rundi nokaut faze. Imali su 3:1 protiv Švicarske, izgledalo je kao da lagano idu dalje, a onda - bum.

Golovima Seferovića i Gavranovića Švicarska je izjednačila na 3:3, pa je izborila produžetke. Nakon dodatnih pola sata igre mreže su mirovale, pa se pristupilo penalima.

Prve četiri serije izvođači su bili precizni, Švicarci su realizovali i peti penal, a onda Kylian Mbappe promašuje, odnosno Yan Sommer brani njegov udarac s penala i odvodi Švicarsku dalje.

Taj je promašeni penal izazvao veliko razočarenje u Francuskoj, a nervozni igrači međusobno su si dobacivali, kritikovali jedne druge, pa čak i izvrijeđali.

Paul Pogba i Adrien Rabiot imali su grubu razmjenu poruka na WhatsAppu, a mediji su objavili dio razgovora.

Oglasi

"Imaš li problema, prijatelju? Ako imaš problema, reci mi to sada. Razumiješ?", upitao je veznjak Manchester Uniteda svog kolegu iz veznog reda.

"Svi se moramo braniti, ako se ne braniš onda ćeš otići k vragu. Onda idi igraj futsal", odgovorio je Rabiot Pogbi.

Pogba je na to odgovorio smajlijima (smijanje), pa Rabiotu kazao da ušuti, ali i veznjak Juventusa ne odustaje: "Dovraga, smiješ se pred nama? Šta ovo znači?".

Pogba na kraju piše: "To što sam rekao - začepi!".

Uz to, Benjamin Pavard i Raphael Varane na terenu su razgovarali i o Pogbi. Pavard je Varaneu rekao da bi Pogba trebao da se vraća i pomaže odbrani protiv Švicarske i da je to jedan od uzroka što su Švicarci uspjeli da se vrate i olako daju dva gola.

Inače, javnost u zemlji galskih pijetlova je poprilično ogorčena, posebno na selektora Didera Deschampsa koji je prema njihovim pisanjima imao nekoliko užasnih taktičkih odluka.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Najviše mu zamjeraju što je iz igre izveo Antoinea Griezmanna i što je nije iz igre izvadio Kylanea Mbappea koji u Bukureštu nije imao svoju noć i na kraju je promašio odlučujući penal za Trikolore.

Deschampsova pozicija selekotra se dobro uzdrmala, a u narednim danima ćemo vidjeti hoće li legendarni Francuz predvoditi selekciju u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Aaaauuuuu koliko mi puca kara
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi