Pogledao veliki ekran i vidio sebe, odmah je "propao u zemlju" i u glavi mu je bio samo Xabi Alonso

Nalazi se na odmoru u Argentini

Pogledao veliki ekran i vidio sebe, odmah je "propao u zemlju" i u glavi mu je bio samo Xabi Alonso

Endin Čaušević

Fudbaleri River Platea sinoć su u finalu argentinskog Kupa šampiona pobijedili Rosario sa 2:0 i došli do novog trofeja. River je imao nevjerovatnu podršku s tribina, a među najvatrenijim navijačima bilo je i poznato lice, te kada je vidio da ga je kamera uspjela uhvatiti nije mu bilo svejedno.

River i Rosario stavili su tačku na sezonu u Argentini utakmicom u Kupu šampiona ove zemlje, a na kraju je River Plate uspio da dođe do novog trofeja jer je pobijedio sa 2:0.

Ova utakmica igrala se na neutralnom terenu u Santiago del Esteru, a oba tima imala su zaista odličjnu podršku s tribina.

River je do prednosti stigao u 41. minuti kada je Colidio pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja navijača kluba iz Buenos Airesa. Meč je bio riješen u 76. minuti nakon što je Nacho Fernandez zabio gol za konačnih 2:0.

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu nije se desio na terenu već na tribini na kojoj su bili najvatreniji navijači River Platea.

Oglasi

Naime, na tribini je bilo i dobro poznato lice, odnosno Exequiel Palacios koji je nekada nosio dres Rivera, te je odlučio da podrži svoj bivši klub, ali ni slutio nije da će i pored kamuflaže i šešira kojeg je nosio režiser prenosa uspjeti da ga prepozna.

Palacios je prije nekoliko dana stigao u Argentinu nakon što je završen jesenji dio u Njemačkoj gdje ovaj 25-godišnji veznjak igra zaista odlično u dresu Bayer Leverkusena. Uklopio se sjajno u zamisli Xabija Alonsa koji pravi čuda s Leverkusenom koji je trenutno lider u Bundesligi.

Igrači su dobili zasluženi odmor, a Palacios je odlučio da s najvatrenijim navijačima Rivera prati meč što se Xabiju sigurno neće svidjeti. Kada je i sam vidio svoje lice na velikom ekranu Palaciosu nije bilo svejedno jer je shvatio da su ga svi prepoznali i da će ta scena doći i do trenera Bayera.

Njegov izraz lica naglo se promijenio kada je shvatio da ga je kamera snimila, te Xabi sigurno neće biti sretan što je njegov igrač toliko rizikovao i išao na tribinu gdje su najvatreniji navijači, a ne u ložu kao što je to inače slučaj.

Oglasi

Palacios je imao i osiguranje uz sebe tokom cijele utakmice, a naravno navijači Rivera odmah su ga prepoznali zbog čega su mnogi od njih tražili i da se fotografišu sa veznjakom Leverkusena.

Ovaj 25-godišnji veznjak je u Leverkusen stigao početkom 2020. godine upravo iz Rivera za 17 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak za njemački klub.

Palacios s Riverom osvojio sve što je mogao, kruna karijere Mundijal u Kataru

S Riverom je osvojio skoro sve što je mogao, no kruna karijere sigurno je trofej prvaka svijeta koji je osvojio s Argentinom na Mundijalu u Kataru prije godinu dana.

Što se tiče trenutne sezone Palacios je u dresu Leverkusena u svim takmičenjima upisao 20 nastupa, dao je četiri gola i dodao dvije asistencije. Ima ugovor do ljeta 2028. godine i nedavno ga je produžio, a njegova cijena iznosi oko 50 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi