Najveći promašaj Reala ikad otkrio kako je završio u Madridu: Nešto nevjerovatno se desilo...
Foto - EPA

Jonathan Woodgate se sjetio dešavanja

Najveći promašaj Reala ikad otkrio kako je završio u Madridu: Nešto nevjerovatno se desilo...

Midhat Šljivak

Jonathan Woodgate važi za jedan od najvećih promašaja u historiji Real Madrida.

Engleski defanzivac je 2004. godine potpisao za Kraljeve u transferu vrijednom 13,5 miliona funti, ali su ga povrede uništile i nastupio je samo 14 puta u dvije sezone.

"Sve oko potpisa je bilo gotovo i otišao sam u Minhen kod specijaliste na terapije jer mi je butni mišić bio povrijeđen", otkriva Woodgate i nastavlja priču:

"Zatim sam otišao za Madrid i nešto nevjerovatno se desilo. Potpisao sam na pet godina i dok je još trajao ljekarski pregled, doktor mi je prišao i rekao: 'Jonathan, postoji problem i ne radi se o butnom mišuću. Leđa su u pitanju, imaš slomljenu kost u leđima i ona sa pomjera. To bi mogao biti problem'", priča za Marcu Woodgate.

Međutim, zatim se desila nevjerovatna stvar koja je Woodgatea učinila igračem kraljevskog kluba.

"Trebao je doći i Gabi Milito, ali je pao na ljekarskom pregledu i nije potpisao ugovor. Pomislio sam da su mi snovi uništeni. Doktor je zatim pozvao Florentina Pereza, nešto su pričali na španskom, a kada je završio obratio mi se: 'Rekao sam mu da su ti leđa oštećena, a on je rekao da ćemo te potpisati na četiri umjesto na pet godina", otkriva Woodgate.

Real ga je pratio dugo vremena.

"Agent mi je rekao da me Real Madrid prati još otkako sam igrao u Leedsu. Otišao sam zato u Newcastle i tamo su me pratili. Igrao sam najbolji fudbal u životu, ali kada je Real potpisao Waltera Samuela iz Rome, mislio sam da je sve gotovo. Zatim me nazvao agent i rekao mi: 'Real Madrid će večeras ponuditi 20 miliona eura za tebe. Šta želiš?". Šta misliš šta želim, odgovorio sam mu. Niko ne odbija najbolji tim na svijetu", dodao je engleski fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povrede su ga međutim onemogućile da igra. Debitovao je za Kraljeve tek nakon 13 mjeseci nakon potpisa, ali odigrao je debi za zaborav jer je ušao umjesto Ivana Helguere u meču protiv Athletic Bilbaa. Zabio je autogol i dobio je crveni karton i ovo je jedan od najgorih debija u historiji.

Woodgate je nakon Reala igrao za Middlesbrough, gdje je kasnije i završio karijeru, četiri godine je bio u Tottenhamu i jednu u Stoke Cityu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Britanci nisu za Reala Owen, Woodgate, Bale...
7 3
IzgubljeniSlon
Jedan je Balja
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi