Dok je cijeli stadion zviždao on nije mogao pogaziti obraz i ponos, zbog toga mu je sada život pakao

Henderson ni slutio nije da će dobiti takve kritike

Dok je cijeli stadion zviždao on nije mogao pogaziti obraz i ponos, zbog toga mu je sada život pakao

Endin Čaušević

Javnost u Engleskoj jučer je bila u šoku zbog scena koje smo vidjeli pred početak utakmice protiv Brentforda. Na Anfieldu je svirana himna te zemlje jer je jučer krunisan Charles III za kralja, no cijeli stadion je izviždao himnu što se nije očekivalo. Među rijetkima koji su pjevali bio je Jordan Henderson, no kapiten Redsa nije ni slutio kakav problem će mu to stvoriti.

Charles III jučer je u Londonu krunisan za kralja Velike Britanije, a sve utakmice na Otoku počele su intoniranjem himne "God Save the King".

Međutim, nije baš na svim stadionima ta himna dočekana kako se očekivalo. Na kultnom Anfieldu je izviždana od početka do kraja što je malo ko mogao očekivati, te su o tome jučer brujali mediji u Engleskoj.

Zvižduci koji su se čuli s tribina bili su glasniji čak i od himne koja se u pojedinim momentima uopšte nije mogla čuti.

Navijači Liverpoola pokazali su na taj način protest protiv kraljevske porodice koji je čini se sve veći i glasniji širom Velike Britanije, a scene sa pojedinih stadiona su to jučer najbolje pokazale.

No, čovjek koji se našao u centru pažnje tokom intoniranja himne bio je Jordan Henderson. Kapiten Liverpoola jučer nije igrao od prve minute i ostao je na klupi, ali su ga kamere snimale tokom himne.

Oglasi

Henderson je čuo kako su reagovali navijači njegovog kluba, ali on jednostavno nije mogao da pogazi ponos i otpjevao je stihove himne ne sluteći kakav gnjev navijača Liverpoola će navući na sebe zbog toga.

Navijači ovog kluba su bijesni što je njihov kapiten pjevao himnu i što im se nije priključio, te su poručili da je on sramota za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henderson je na društvenim mrežama dobio gnusne uvrede od navijača kluba za koji igra, a mnogi su mu poručili da nije trebao pjevati i da je najbolje bilo da je šutio. Na ovaj način Henderson je pokazao da ne dijeli isti stav kao navijači kluba za koji igra.

Također, pojedini navijači Liverpoola su išli tako daleko i poručili su da Henderson više ne treba biti prvi kapiten kluba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RASanticeva
Henderson je ušao u 73 minuti, nije ostao na klupi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti