Čovjek od 80 miliona eura ne prestaje da se sramoti, jučer je cijeli Anfield bacio u očaj

Nevjerovatan promašaj Darwina Nuneza

Čovjek od 80 miliona eura ne prestaje da se sramoti, jučer je cijeli Anfield bacio u očaj

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola jučer su na svom terenu s minimalnih 1:0 uspjeli da pobijede Brentford i u potpunosti se vrate u borbu za plasman u Ligu prvaka. No, glavna tema javnosti i navijača Redsa je Darwin Nunez koji se uspio obrukati i u jučerašnjoj utakmici, a video je postao glavna tema na društvenim mrežama.

Redsi igraju jednu od najlošijih sezona u posljednjih nekoliko godina, ali uspjeli su se važnim pobjedama u prethodnim mečevima uključiti u borbu za plasman u Ligu prvaka što bi pored svega bio veliki uspjeh.

Liverpool je igrao jučer na Anfieldu protiv Brentforda i uspio je da slavi s minimalnih 1:0, a junak je bio Mohamed Salah koji je u 13. minuti zabio jedini pogodak na utakmici.

Međutim, glavna tema navijača Liverpoola na društvenim mrežama ponovo je bio urugvajski napadač Darwin Nunez koji se još jednom obrukao nevjerovatnim promašajem.

Ovaj 23-godišnjak stigao je u Liverpool pred početak ove sezone iz Benfice za čak 80 miliona eura i očekivalo se da će biti veliko pojačanje i dostojna zamjena za Sadija Manea, ali prva sezona Urugvajca je za zaborav.

Nunez ne liči na napadača koji je bio u Benfici gdje je igrao u fantastičnoj formi i bio je strah i trepet za protivničke odbrane. Dolaskom na Anfield kao da se još uvijek pokušava pronaći i doći u formu koja ga je krasila prethodnih sezona.

Oglasi

Urugvajac je i jučer dobio šansu protiv Brentforda od prve minute, ali se nije proslavio ni na ovoj utakmici.

Društvene mreže bruje o detalju iz prvog poluvremena kada je Trent Alexander-Arnold fantastično uposlio Nuneza koji je izašao sam ispred golmana gostiju, ali se obrukao i uopšte nije uspio da pogodi loptu.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1654894088649416706[/twitter]

Ova situacija najbolje pokazuje koliko je Nunez izgubio samopouzdanje zbog loših igara i pritiska kojeg ima u Liverpoolu jer bi Nunez iz Benfice ovo bez problema pospremio u mrežu protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nunez je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Liverpoola odigrao 42 utakmice i uspio je postići 15 golova i dodati četiri asistencije.

Poređenja radi Nunez je prošle sezone za Benficu u cijeloj sezoni odigrao 41 utakmicu i zabio je čak 34 gola. No, utjeha mu je što Jurgen Klopp ne odustaje od njega jer njemački stručnjak vjeruje da će Nunez iduće sezone "eksplodirati" i pokazati zašto su ga Redsi platili čak 80 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi