Henderson napustio Liverpool, pa je sada ostao samo jedan igrač od Kloppove originalne ekipe

Prešao u Saudijsku Arabiju

Henderson napustio Liverpool, pa je sada ostao samo jedan igrač od Kloppove originalne ekipe

Edmir Škorić

Iskusni engleski veznjak Jordan Henderson potpisao je za Al-Ittifaq u Saudijskoj Arabiji, gdje će raditi sa bivšim saigračem Stevenom Gerrardom.

Al-Ittifaq je također ovog ljeta bio dosta aktivan na tržištu, pa je pored trenera Gerrarda i Hendersona, doveo Moussu Dembelea iz Lyona, kao i bivšeg napadača CSKA Vitinha te Marcela Tisseranrda iz Wolfsburga.

Henderson je svakako najzvučnije pojačanje. On je Redsima plaćen 12 miliona funti i bonuse, a igrač je potpisao trogodišnji ugovor sa sedmičnom zaradom od 700.000 funti.

“Teško je riječima opisati ovih zadnjih 12 godina, još je teže reći zbogom. Uvijek ću biti Reds. Dok ne umrem. Hvala vam za sve. Nikada nećeš biti sam", poručio je Henderson na oproštaju.

Za 12 godina u Liverpoolu Henderson je sakupio 492 nastupa, dao je 33 gola i dodao 61 asistenciju. Sa ovim klubom je osvojio gotovo sve - Ligu prvaka, FA kup, Liga kup, Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, te na kraju i dugoočekivanu Premier ligu.

Oglasi

Nakon odlaska Hendersona u Liverpoolu je ostao samo jedan igrač koji je započeo Kloppovu eru - Joe Gomez.

[related]https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1684550905914425345[/related]

Ključni faktor u pristanku Hendersona na transfer bio je hoće li ga engleski selektor Gareth Southgate i dalje razmatrati za selekciju Engleske, koji je u razgovorima s veznim igračem potvrdio da to ostaje upitan ako ne bude igrao.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da je "tužan i čudan" dan za klub izgubiti kapitena.

"Znam da je to bila stvarno, stvarno teška odluka za Henda i bio sam uz njega cijelim putem. To je tužno, apsolutno čudno, jer on je jedini kapiten kojeg sam imao ovdje u Liverpoolu, ali mislim da je i za njega uzbudljivo. Nedostajat će nam, bez imalo sumnje, to je jasno – kao čovjek i kao igrač".

Henderson je došao u Liverpool iz Sunderlanda 2011. godine, a imenovan je kapitenom kluba nakon Gerrardovog odlaska 2015. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi