Još uvijek je član Liverpoola, a jučer snimljen u Hrvatskoj kako trenira s drugim klubom

Čeka se još samo zvanična potvrda

Još uvijek je član Liverpoola, a jučer snimljen u Hrvatskoj kako trenira s drugim klubom

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta prave dar-mar na tržištu jer malo ko može da odoli njihovim bogatim ponudama. Tako je i s kapitenom Liverpoola, Jordanom Hendersonom, koji se već pridružio treninzima novog kluba iako transfer još uvijek nije ozvaničen.

Henderson je jedan u nizu fudbalera koji nisu mogli da odbiju zov novca iz Saudijske Arabije i već sada je jasno da napušta Liverpool.

Redsi će ostati bez kapitena koji će s Al Ettifaqom potpisati trogodišnji ugovor, a sada je već jasno da je taj transfer riješena stvar.

Međutim, ono što je iznenadilo navijače Liverpoola jeste činjenica da je Henderson već napustio taj klub iako transfer nije ozvaničen.

Henderson je doputovao jučer ujutro u Hrvatsku gdje se Al Ettifaq priprema za novu sezonu i čak je odradio trening s novim timom iako je zvanično još uvijek fudbaler engleskog kluba.

Oglasi

Navijači Liverpoola zamjerili su itekako Hendersonu jer smatraju da je pokazao nepoštovanje prema Redsima takvim potezom. Oni vjeruju da je iskusni veznjak trebao sačekati da se transfer ozvaniči i da tek onda trenira s novim klubom.

No, da je Hendersonov odlazak u saudijski klub završena stvar vidjelo se u utorak kada se on pojavio na Anfieldu da se oprosti od Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henderson je snimio oproštajni video na kultnom Anfieldu, a potom se uputio ka Hrvatskoj da se priključi ekipi koju s klupe vodi Steven Gerard.

Ovaj 33-godišnji veznjak u Liverpoolu je provao čak 12 sezona i osvojio je skoro sve što je mogao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti