Jordan iznenadio Japan, Australci izvukli bod

Iznenađenja u Aziji

Jordan iznenadio Japan, Australci izvukli bod

M. Maksimović

Veliko iznenađenje napravila je selekcije Jordana pobjedivši u grupi B azijske zone kvalifikacija, Japan 2:1. Jordan je ovom pobjedom došao na drugo mjesto svoje grupe, ima bod više od Australije je tek remizirala sa Omanom.

Japanci su na stadionu Kralja Abdulaha imali više od igre, stvorali su prilike, ali su ostali bez bodova. Jordan je poveo golom Khalila Banija Ateyaha koji zabija glavom nakon kornera u sudijskoj nadokandi prvog dijela. Konačan udarac Japanu zadao je Ahmad Ibrahim nakon lijepe solo-akcije pola sata prije kraja utakmice. 

 

Veznjak Manchester Uniteda Shinji Kagawa u 69. minuti je smanjio na 2:1, a priliku za izjednačenje  imao je Yasushito Endo. Njegov šut sa bijele tačke zaustavio je golman Jordana Ammer Sabbah. 

Japan je ostao na prvom mjestu u grupi B, ali je porazom u Jordanu selekcija Alberta Zaccheronija  propustila priliku da matematički osigura nastup u Brazilu. 

 

U istoj grupi na korak do senzacije je bio Oman. Gosti su vodili već od 6. minute golom Al Muqbalija, a u 49. je Jedinak pogodio vlastitu mrežu za 0:2 Omana. Australci su se poraza spasili zahvaljujući Cahilu i Holmanu koji je izjednačio pet minuta prije kraja. 

 

U grupi A Uzbekistan je preuzeo vrh tabele nakon pobjede nad Libanonom. Gostima je presudio Server Djeparov u 69.minuti. Katar je u Seulu imao bod u džepu sve do šeste minute sudijske nadokande kada Son Heung Min donosi pobjedu reprezentaciji Južne Koreje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije