San svakog djeteta živi prvi golman četvrtfinaliste SP-a: Da li ste vidjeli šta je ponio u Katar?
Foto: Screenshot - YouTube

Pickford u elementu

San svakog djeteta živi prvi golman četvrtfinaliste SP-a: Da li ste vidjeli šta je ponio u Katar?

E. Ganibegović

Prvi golman Engleske je pored ostalih stvari u Katar odlučio da ponese i kompjutersku opremu, jer mu je ekran na laptopu premali da bi igrao svoju omiljenu igricu.

Iako se smatra zbog svog šarenila da je prvobitno namijenjen djeci, Fortnite je igrica omiljena i među starijom populacijom.

Imune nisu ostale ni sportske zvijezde, a među njima je i prvi golman reprezentacije Engleske.

Jordan Pickofrd je na put u Katar krenuo s posebnim koferom u kojem je ponio svu kompjutersku opremu koja mu je potrebna samo kako bi igrao pomenutu igricu.

On je kazao da je to učinio jer mu je ekran na laptopu premali da bi užitak u igranju bio potpun. 

"Pokušavam se malo odmoriti, učiniti sve što je potrebno da se osjećam dobro. Provodim neko vrijeme s prijateljima i uz Fortnite", objasnio je Pickford.

Oglasi

Popularna igrica definitivno nije negativno utjecala na Pickfordove predstave na golu reprezentacije Engleske.

Engleska je do sada odigrala četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu, a niti jedna nije završila porazom, a Pickford je tri puta sačuvao svoju mrežu.

Momčad je dobila tri utakmice, protiv Irana, Walesa i Senegala, te remizirala jednu protiv SAD-a, a primio je golove samo u prvom kolu kada su Englezi sa 6:2 deklasirali Iran. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fortnite također nije stran ni ostalim reprezentativcima Engleske. Kao što urednici PCGAMER-a navode, Kieran Trippier je već 2018. izjavio da je osoblje zaokupljeno igrom.

Štaviše, igrači Jesse Lingard i Dele Alli proslavili su svoje golove znali proslavljati oponašajući neke scene iz popularne igrice. 

Top Komentari

DadiG
Evo mala lekcija iz pravopisa za “novinara”. Naslov je trebao glasiti: Prvi golman četvrtfinaliste živi san svakog djeteta. Ovo nije zdravo koliko su nepismeni na ovom portalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije