Engleskoj potvrđeno veliko pojačanje pred Francusku, dolazi sutra
Englezi u subotu protiv Francuske, žele otići do samog kraja iako ih mnogi ne vide tamo

Sterling na raspolaganju

Engleskoj potvrđeno veliko pojačanje pred Francusku, dolazi sutra

E. Škorić

Engleski nogometni savez (FA) potvrdio je u četvrtak ujutro da se Raheem Sterling vraća u reprezentaciju.

Neposredno prije utakmice sa Senegalom u osmini finala, stigla je vijest da se Raheem Sterling hitno vratio kući i da je napustio reprezentaciju Engleske.

Nije bilo poznato odmah zbog čega, a kasnije će se ispostaviti da se desila velika pljačka u njegovoj kući u Londonu.

Sterlingovi rođaci su navodno bili tu kada je provaljeno u kuću. U toku je velika istraga o incidentu koji je potresao englesku zvijezdu i njegovu porodicu.

Sterling je propustio meč sa Senegalcima i bilo je pitanje hoće li se vraćati u Katar. Ipak, on danas dolazi kako bi se stavio na raspolaganje selektoru Garethu Soutghateu i naciji za važan duel sa Francuzima.

Oglasi

Engleska u subotu igra protiv Francuske duel četvrtfinala Svjetskog prvenstva i Soutghate je dobio pojačanje u napadu.

Napadač je postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju. Igrao je 71 minutu protiv Irana, 68 protiv SAD-a, na klupi je bio proti Walesa, a duel sa Senegalom propustio je iz poznatih razloga.

Prije Sterling reprezentaciju je napustio Arsenalov stoper Ben White, no još uvijek nije poznato zbog čega. On se nije vraćao, dok će Raheem to uraditi već sutra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljednji trening Engleza propustio je rezervni napadač Callum Wilson, koji svakako nije bio u prvom planu, ali engleskog selektora više brine povreda Declana Ricea, mada se očekuje da bude spreman za duel sa Trikolorima.

Engleskoj na potencijalnom putu do naslova stoji Francuska, a nakon nje pobjednik duela između Maroka i Portugala te s druge strane žrijeba Argentina, Brazil, Nizozemska ili Hrvatska.

Englezi imaju dobar i širok roster, no ipak im se ne daju šanse za trofej kao naprimjer Brazilcima, Argentincima ili Francuzima. A itekako imaju pravo da sanjaju o njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi