Jordi Alba dokazao koliko mu Barcelona znači

Sjajan potez

Jordi Alba dokazao koliko mu Barcelona znači

S. Grebović

Opšte je poznato da se klub sa Nou Campa nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta na nedavno održanoj pressici govorio je upravo o tome te spomenuo da je dug katalonskog giganta višemilionski.

Odlazak Lionela Messija najviše je uzrokovan upravo tim finansijskim problemima, budući da Argentinac nije pristao na smanjenje plate.

Međutim, neki igrači jesi i time su pokazali suosjećanje sa svojim klubom. Jedan od njih je Gerard Pique, a sada mu se pridružio i Jordi Alba koji je pristao na znatno smanjenje plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da nakon pomenutog dvojca i Busquets i Sergi Roberto također pristati potpišu nove ugovore uz znatno smanjenje novčane zarade.

Barcelona je na najbolji način započela "život bez Messija" pobjedom u premijernom kolu Primere nad ekipom Real Sociedada od 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije