Jordi Alba "prelomio" i odlučio da ide u Italiju, ali ne u Inter

Na izlaznim vratima Barcelone

Jordi Alba "prelomio" i odlučio da ide u Italiju, ali ne u Inter

Endin Čaušević

Jordi Alba bi već na zimu mogao napustiti Barcelonu i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Alba je u katalonski klub stigao još na ljeto 2012. godine iz Valencije i pokazao se kao fantastično pojačanje.

Iskusni lijevi bek je deset sezona imao zacementirano mjesto u početnoj postavi Barcelone, ali se to ove sezone promijenilo jer je Xavi Hernandez odlučio šansu dati nekim drugim igračima.

Ispred Albe trenutno u Barci prednosti imaju Alejandro Balde i Marcos Alonso, te je jasno da ovaj iskusni lijevi bek neće imati ni približnu minutažu kao prethodnih godina.

U Barceloni su svjesni toga i ljetos su pokušali da se riješe Albe jer su dogovorili njegovu posudbu u Inter, ali je na kraju španski reprezentativac odbio odlazak u Seriju A.

Međutim, katalonski Sport objavio je danas da je Alba shvatio da se ove sezone neće naigrati i navodno je spreman da već u januaru napusti Barcelonu.

Oglasi

Nakon svega put bi mogao Albu odvesti u Italiju, ali ne u Inter već u Juventus koji je pokazao veliki interes za ovog lijevog beka.

Sport piše da je Juve već kontaktirao Barcelonu i ponudio je opciju da Alba dođe na posudbu do kraja sezone, ali da potom italijanski klub otkupi njegov ugovor za oko 15 miliona eura.

U Barceloni su spremni da puste Albu da napusti klub, a sada im u prilog ide činjenica da je i ovaj iskusni igrač pokazao interes da ide u Juventus jer je svjestan da u Barceloni nema status kao nekada.

Juventus na zimu želi znatno da pojača ekipu nakon očajnog starta sezone, a Alba bi trebao biti među prvim velikim pojačanjima u januarskom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alba s Barcelonom ima ugovor do 2024. godine i jedan je od najplaćenih igrača u ekipi, te sigurno da bi u katalonskom klubu bili presretni da on ode u Juventus i popravi stanje budžeta za plate.

Ovaj lijevi bek i pored toga što nije standardan u Barceloni ima i dalje povjerenje Luisa Enriquea u reprezentaciji i gotovo sigurno će dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Glumac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti