Pred Albom životna odluka: Ili to ili može ići iz Barcelone!

Ultimatum kluba

Pred Albom životna odluka: Ili to ili može ići iz Barcelone!

E. Ganibegović

Nije tajna da je Barcelona u finansijskoj dubiozi i da već godinama unazad trae od igrača da pristanu na smanjenje plate, kako bi izbjegli određene sankcije.

Tako, iz ekonomskih razloga, čelnici Barcelone smatraju o prodaji najstarijeg igrača u timu, 34-godišnjeg Jordija Albe.

Ukoliko želi nastaviti igrati za tim s Camp Nou stadiona, Jordi Alba trebao bi da pristane na smanjenje plate.

Ako reprezentativac Španije, ipak, nije spreman da prima manju platu nego li je to slučaj sada, Barcelona je spremna da ga proda.

Njegov ugovor s Barcelonom ističe na ljeto 2024. godine, odnosno na kraju iduće sezone, no AS prenosi kako bi klub mogao napustiti već predstojećeg ljeta.

Plata Jordija Albe u Barceloni trenutno iznosi 11 miliona eura po sezoni, a čelnici kluba smatraju da je to previše u odnosu na ono što pruža na terenu.

Oglasi

S obzirom na to da je granica plata i dalje veća od dozvoljene granice (ne više od 70% prihoda kluba), u upravi kluba su došli do zaključka da se moraju odreći više igrača.

Ostaje da se vidi da li će Jordi Alba smanjiti platu ili će napustiti tim u ljetnom prijelaznom roku.

Jordi Alba je i jedan od kapitena Barcelone, ali je nov Alejandro Balde počeo da dobija sve više minuta na lijevoj strani odbrane Katalonaca. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Alba je dijete Barcelone, a u karijeri je osim za Barcelonu igrao još na posudbama u Valenciji i Valenciji B, Gimnasticu i U19 timu Cornelle.

Od ljeta 2012. godine nije mrdnuo iz Barcelone, a ove sezone je na 22 utakmice postigao jedan gol i dodao šest asistencija. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hajde što su dužni bogu i narodu , što kupuju sudije , što imaju 4 aktivirane poluge , sad i igrače tjeraju iz kluba e sirotinjo !!!
2 0
allstar35
Joj što volim ove sto vode brige barcelone..haha ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi