Jordi Alba: Želim ostati u Barceloni, ali sve zavisi od kluba

Voljan da produži ugovor

Jordi Alba: Želim ostati u Barceloni, ali sve zavisi od kluba

E. Čaušević

Lijevi bek Barcelone, Jordi Alba, još uvijek nije produžio ugovor s katalonskim klubom i sve više se prethodnih dana špekuliše da će na kraju sezone napustiti Camp Nou.

Alba i Barcelona su prije nekoliko mjeseci počeli pregovore oko novog ugovora, no tu još uvijek nema dogovora i sve je jača priča da bi ovaj lijevi bek mogao napustiti Katalonce. Sigurno da je Alba već godinama jedan od najvažniji igrača ovog tima i trenutno jedino rješenje koje Barca ima na njegovoj poziciji.

Nedavno je madridski AS objavio da u Barci razmišljaju čak i da ga prodaju, a da je za njega zainteresovan Juventus. Međutim, veoma brzo su demantovane ove špekulacije i sam Alba sinoć je izjavio da mu je želja da ostane u Barceloni.

"Za mene je sve isto još uvijek, imam godinu ugovora i ne znam šta klub misli o svemu. Smiren sam. Oni će vidjeti da li žele da produžimo saradnju i jedina istina je da ja želim ostati u Barceloni. Ovo je klub koji volim, ali sve zavisi od njih", rekao je Alba.

Alba na meti Juventusa

Španski reprezentativac je sezonama nezamjenjiv na poziciji lijevog beka na Nou Campu, ali sada bi moglo lako da se desi da napusti Barcelonu.

Iako vodstvo Barcelone pokušava da ga nagovori na produženje ugovora, to za sada ne ide u najboljem smjeru. Naime, igračevi uslovi su takvi da to klub ne može lako da prihvati

Potražite više informacija na temu La Liga:

U slučaju da uskoro ne dođe do dogovora, Barcelona će nastojati da proda Albu i na taj način zaradi određeni novčani iznos. Igrač kalibra kao što je Alba naravno može da bira gdje da igra, a navodno je u ovom trenutku za njegove usluge najviše zainteresovan Juventus.

Osim Juventusa, Albu žele oba kluba iz Manchestera, kao i PSG, a Barca bi u slučakju odlaska Albe pokušala da kupi Filipea Luisa iz Atletico Madrida.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi