Željezničar u Baku putuje vrlo rano, poznata je i satnica revanš utakmice

Put planiran za nedjelju

Željezničar u Baku putuje vrlo rano, poznata je i satnica revanš utakmice

Eldar Ganibegović

FK Željezničar će po drugi put gostovati u Bakuu u Evropi ove sezone, ali ovaj put kod domaćeg predstavnika. Poznato je kada će Plavi na put, a otkrivena je i satnica revanš utakmice.

Sinoć je u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige FK Željezničar remizirao s azerbejdžanskim Neftchijem 2:2.

Vodili su Plavi preko Haračića i Amoaha 1:0 i 2:1, no bakuanski tim se dva puta vraćao, a drugi u 95. minuti preko Hadziyeva i izbjegao poraz.

Željezničar je u prvom pretkolu također igrao 2:2 u prvoj utakmici na Grbavici protiv Dinamo Minska, da bi u Bakuu (neutralni teren) slavio 1:2 i prošal dalje, pa neka tako bude i ovaj put. 

Poznato je kada će ekspedicija FK Željezničar put glavnog grada Azerbejdžana. Ovaj put će tamo otići dosta ranije.

Oglasi

Naime, put Željezničara u Baku planiran je već za nedjelju, 30. jula, a potvrđen je i termin revanš utakmice - 3. august od 19 sati.

Ukoliko se Željezničar plasira u treće pretkolo, igrat će protiv boljeg iz dvomeča Bešiktaša i Tirane. Turski tim je u prvoj utakmici slavio s 3:1.

"Ova ekipa vrijedi preko deset miliona eura, a mislim da smo bili ravnopravni. Nije samo posjed lopte ključ svega. Želim da smo disciplinirani, nisu oni imali pet zicera. Morali smo se prilagoditi tome. Vjerujem u prolaz, vjerujem da možemo i uvijek sam pozitivan. Nadam se da ćemo biti pravi na energetskom nivou, biće teško u prvenstvu poslije svega.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Danas smo odigrali evropski, dobro smo prezentovali nogomet, a vidjeli ste razlike u suđenju. Nema faulova stalno, tako treba biti i u Premijer ligi. Nismo se osramotili", rekao je između ostalog Nermin Bašić nakon sinoćnje utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Idemo aBd po pobjedu.
1 0
user1676377964
Valjda je revanš 03.08.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi