Od zvijezda do skandala: Zaboravljeni 'dragulj' napokon pronašao klub i stigao blizu Sredozemlja

Pokušat će da oživi karijeru

Od zvijezda do skandala: Zaboravljeni 'dragulj' napokon pronašao klub i stigao blizu Sredozemlja

H. Zilić

Dosta fudbalera se tokom karijere izgubi, njihov put ne ide onako kako su mnogi zamislili, a onda traže slamku spasa u nekim manjim klubovima i čudnim transferima.

Bivši fudbaler Liverpoola Jordan Ibe (26) važio je za jednog od najvećih svjetskih talenata. Briljirao je u mlađim kategorijama Redsa i selekcije Engleske, ali kada je trebao da potpuno eksplodira u seniroskom fudbalu, njegova karijera je krenula katastrofalnim putem.

Na ljeto 2016. godine Liverpool ga je podao Bournemouthu za 18 miliona eura, činilo se da bi u dresu Trešnjica mogao postati lider i jedan od najboljh engleskih fudbalera, ali i tu nije išlo najbolje pa ga je Bournemotuh poslao na posudbu u Derby za koji je u sezoni skupio svega tri nastupa, a u julu 2021. godine napustio je i Ovnove.

Ibe je bio pola godine bez kluba da bi sredinom ove sedmice potpisao ugovor sa turskim Adanasporom, koji se takmiči u drugoligaškom društvu i za koji nastupa bh. golman Goran Karačić. Sa Adanasporom Ibe je potpisao ugovor do 2025. godine. Problem je što vuče lakšu povredu pa će se sačekati na njegov debi u turskom drugoligašu.

Mnogi su mišljenja da je jedna obećavajuća karijera uništena, a koliko se može Ibe oporaviti u Adnasporu teško je reći.

Imao je Ibe i problema zbog svog ponašanja van terena, skandali mu nisu bili nepoznanica, pa je tako kao član Bournemoutha prekršio pravilo izolacije kako bi otišao kod frizera, a bilo je tu i još sitnih prekršaja koji su kažnjavani novčano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti