Balotelli i zvanično karijeru nastavlja u Turskoj

Potpisao za Adanu Demirspor

Balotelli i zvanično karijeru nastavlja u Turskoj · Zvanično

Endin Čaušević

Mario Balotelli svojevremeno je važio za jednog od najvećih potencijala u svijetu fudbala.

Balotelli je još prije deset godina debitovao u dresu Intera kao tinejdžer i od njega se očekivala velika karijera. Potom je na ljeto 2010. godine za 30 miliona eura prešao u Manchester City gdje je igrao tri sezone.

Međutim, Balotellijevo ponašanje na terenu, ali i van njega na kraju ga je itekako koštalo. Iako ima tek 30 godina, te je u najboljim igračkim godinama nije uspio da pronađe neki "jači" klub.

Nakon što je proteklih šest mjeseci igrao za drugoligaša Monzu odlučio je da spakuje kofere i napusti klub.

Super Mario je htio da igra ponovo u Seriji A ili nekoj od liga petice, ali nije dobio niti jednu ponudu koju je očekivao.

Na kraju je Balotelli napravio iznenađujući potez i odlučio je da karijeru nastavi u Turskoj. On je danas zvanično potpisao za Adanu Demirspor s kojom je dogovorio saradnju na tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

JuventinoBK
E moj Mario kako si propo :(
3 2
Koba84
Propalitet. Ovaj gori od Muse Allahami. Dabogda igro za tunguzijaspor
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi