Ruši se karijera velikog talenta: Od svjetske scene do lokala i ulica, zimu dočekuje bez kluba

A tek mu je 26 godina

Ruši se karijera velikog talenta: Od svjetske scene do lokala i ulica, zimu dočekuje bez kluba

Haris Zilić

Neke fudbalske karijere jednostavno odu daleko od puta kojeg su svi očekivali. Dođe teško vrijeme kada ne znate šta i kako dalje, a upravo je u takvoj situaciji nekada veliki talenat engleskog i evropskog fudbala.

Većina vas se dobro sjeća Liverpoolovog dragulja Jordon Ibea, koji je 2013. godine kao 18-godišnjak debitovao za prvi tim Redsa.

U nekoliko utakmica Ibe je pokazao svoj talenat, ali 2015. godine kao da je sve zakočilo.

U dresu Liverpoola odigrao je 58 utakmica i onda je krneuo period posudbi, prvo u Derby County, zatim Bournemouth koji ga je i kupio od strane Redsa 2016. godine.

Međutim, Ibe je upao u depresiju koja se odrazila na njegovu karijeru 2020. godine.

Fudbal mu jedan period nije bio primarni životnii clj, oporavljao se od depresije, nakon toga krenuo u oživljavanje karijere i ne ide baš najbolje.

Oglasi

U januaru 2022. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa truskim klubom Adanasporom, ali isti je prekinut u julu 2022. godine.

Razlaz sa turskim klubom ljetos je novi udarac za Ibeovu karijeru. Pomenuti fudbaler već pola godine nema kluba.

Spominjao se pvoratak u Englesku, čak u redove Wycomba ili Charltona gdje je igrao u mlađim kategorijama, ali na tržištu je još uvijek slobodan fudbaler.

Pojedini mediji su pisali da ga često vide u lokalima, na ulicama, u provodima i čini se da je jedna karijera došla do završnog udarca.

Ibe je skupio i 15 nastupa za omladinske kategorije Engleske i postigao četiri gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Raheema Sterlinga mnogi su smatrali da je Jordan Ibe još jedna mlada zvijezda sa Anifelda koja će obilježiti budućnost engleskog fudbala, ali sve je otišlo u najgorem mogućem pravcu.

Vidjet ćemo šta donosi mjesec januar i može li Ibe da oporavi karijeru u 26. godini života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi