Jorge Jesus na klupi Benfice

Jorge Jesus na klupi Benfice

A. Beganović

Portugalski stručnjak Jorge Jesus, dosadašnji trener Sportinga iz Brage, u narednih nekoliko dana trebao bi potpisati ugovor s lisabonskom Benficom.

Sporting i Benfica dogovorili su uslove transfera, a portugalski mediji navode da će lisabonski klub na ime obeštečenja platiti Sportingu 700.000 eura.

Da bi se transfer realizirao ostalo je još da se oko uslova dogovore Benfika i  Jesus, što bi prema navodima iz portugalski medija trebala biti puka formalnost.

Benfica je na kraju prošle sezone završila na 3. mjestu, a kao glavni krivac loše pozicije u nacionalnom prvenstvu označen je španjolski trener Quique Flores pa je shodno tome dobio otkaz, dok je Sporting sa veoma malim proračunom završio na 5. mjestu portugalskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.