Najiskusnijem dali da se obrati Ronaldu, on se počeo znojiti od nervoze - Portugalac ga spasio

Nevjerovatna scena

Najiskusnijem dali da se obrati Ronaldu, on se počeo znojiti od nervoze - Portugalac ga spasio

Edmir Škorić

U utorak navečer održano je zvanično predstavljanje Cristiana Ronalda u Al-Nassru.

Tridesetsedmogodišnjak je predstavljen na spektakularan način na stadionu Mrsool Park u Rijadu. Prvo je održao press konferenciju pred novinarima, a onda je izašao pred desetke hiljada gledatelja koji su oduševljeno skandirali njegovo ime.

Portugalac je potpisao ugovor na 2,5 godine i zarađivat će godišnje oko 200 miliona eura, što je najveća plata u povijesti nogometa. Tokom trajanja ugovora bivši igrač Manchester Uniteda zaradit će pola milijard eura.

''Osjećam se jako dobro. U Evropi je moj posao gotov, sve sam osvojio. Igrao sam za najveće klubove. Ovo je za mene novi izazov da napravim nešto za nogomet u Aziji. Drago mi je da mi je Al Nassr dao mogućnost da pomognem ne samo u razvoju nogometa već i da pomognem budućim generacijama. To je velik izazov, ali sam sretan zbog toga'', rekao je Ronaldo.

''Ja sam unikatan igrač. Oborio sam sve rekorde u Evropi, a želim oboriti neke i ovdje. Ovaj ugovor je unikatan jer sam ja unikatan igrač, pa je to nešto sasvim normalno. Sada mogu reći da su me tražili brojni klubovi u Evropi. Imao sam puno ponuda iz Brazila, Australije, SAD-a, čak i iz Portugala. Sve sam odbio jer sam dao riječ Al Nassru", poručio je.

Ronaldo je kasnije ušao u svlačionicu svog novog kluba, a tamo je zabilježena urnebesna situacija.

Oglasi

U društvu predsjednika kluba Musalija Al-Muammara je ušao u svlačionicu u kojoj su već bili trener Rudi Garcia i ostatak ekipe. Nakon govora predsjednika, oglasio se 36-godišnji golman Waleed Abdullah, jedan od čelnika svlačionice.

Iskusni Saudijac bio je svladan emocijama i ozbiljno se oznojio dok je razgovarao s Ronaldom. Cristiano je primijetio stanje svog suigrača i nakon što je Waleed Abdullah završio s govorom, stavio je ruku na čelo i odglumio da briše znoj u znak pozdrava Saudijcu.

Za neke u ovom timu definitivno je ovo ravno ostvarenju sna, tako i 36-godišnjem golmanu koji se smatrao vođom tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon geste Cristiana Ronalda svi prisutni u svlačionici prasnuli su u smijeh, a Waleed Abdullah pokušao se opravdati i govorom tijela poručio da je normalno biti emotivan kada se prvi put susrećeš s portugalskom zvijezdom.

Top Komentari

tarchi
Ko te bolan u Evropi tražio? Jao pacera Bože dragi.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi