Ucjenjivao klub i prijetio odlaskom, a sada im napravio nestvaran problem i zabio nož u leđa

Prijeti i tužbom

Ucjenjivao klub i prijetio odlaskom, a sada im napravio nestvaran problem i zabio nož u leđa

Endin Čaušević

Sevilla je prije desetak dana objavila da Jorge Sampaoli više nije trener ovog kluba jer je zbog loših rezultata klub odlučio da mu se zahvali na saradnji. Ipak, ni slutili nisu kakve probleme će im argentinski stručnjak napraviti zbog toga.

Za Sampaolija je ovo bio drugi mandat na klupi Seville, ali se ni ovaj put nije baš proslavio. Argentinac je stigao u klub prije svega pet mjeseci umjesto Julena Lopeteguija i očekivalo se od njega da Sevillu vrati u vrh tabele La Lige, no to se nije desilo.

Sevilla igra zaista veoma lošu sezonu i trenutno se nalazi na tek 14. mjestu sa 28 bodova, te ima svega dva boda više od Valencije koja je na mjestu koje vodi na kraju sezone u niži rang.

Čelnici španskog kluba bili su svjesni da moraju što prije reagovati jer su shvatili da Sampaoli nije donio preokret u ekipi koji im je prijeko potreban kako bi ekipa počela bilježiti dobre rezultate.

Odlučili su da Sampaoliju daju otkaz dok još nije prekasno i iskoristili su reprezentativnu pauzu kako bi to uradili.

Međutim, ni slutili nisu da će argentinski stručnjak da ima napravi baš takve probleme zbog otkaza. Nadali su se da će Sampaoli prihvatiti njihovu odluku bez problema baš kao i prvi put, ali ovaj put je on reagovao poputno suprotno.

Oglasi

Španski mediji pišu da je Sampaoli odbio da potpiše sporazumni raskid saradnje i šokirao je klub zahtjevom da mu isplate sav novac koji je trebao dobiti po ugovoru sa Sevillom.

Sampaoli je poručio jasno da neće odustati od svog novca i traži punu isplatu od Seville ukoliko žele da oni raskinu njegov ugovor. Koliko je Argentinac ljut vidjelo se i u oproštajnom pismu kada se zahvalio svima u klubu osim čelnicima istog.

Također, zanimljivo je da je Sampaoli još u decembru prijetio raskidom ugovora jer je bio nezadovoljan igračkim kadrom i tražio je adekvatna pojačanja u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su pojačanja stigla ništa se posebno nije promijenilo, a na kraju klub je čini se donio jedinu logičnu odluku u ovom trenutku i odlučio je da potraži novog trenera.

Sampaoli je otkaz dobio i u junu 2017. godine, ali tada je pristao na odštetu koju je predložio klub. Ovaj put Argentinac je to odbio i poručio je da želi sav novac koji mu pripada ili će u suprotnom tužiti Sevillu i preko FIFA-e tražiti svoj novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi