Navijač PSV-a ne može doći sebi nakon što su mu javili kaznu za napad na Dmitrovića

On je svoje 'odradio'

Navijač PSV-a ne može doći sebi nakon što su mu javili kaznu za napad na Dmitrovića

E. Škorić

Prije otprilike mjesec dana dogodio se incident na meču PSV-a i Seville na meču šesnaestine finala Evropske lige, kada je jedan navijač domaćeg tima utrčao u teren i udario golmana Andalužana Marka Dmitrovića.

Sevilla je u prvoj utakmici sedam dana ranije uspjela pred svojim navijačima da pobijedi sa 3:0, pa joj je 0:2 u Eindhovenu bilo dovoljno za prolaz dalje.

Kada je sudija odsvirao kraj utakmice, došlo je do haosa na terenu, pošto je jedan od domaćih navijača prišao Dmitroviću u želji da ga napadne, ali srbijanski golman je ekspresno savladao navijača i oborio ga na zemlju, sačekavši osiguranje da ga izvede s terena.

Ostali navijači na tribinama nisu mogli vjerovati šta se dešava, te su se svi pitali kako je pored toliko osiguranja ovaj navijač uspio da prođe i utrči na teren.

No, nakon ovoga sigurno nikome više neće ni pasti na pamet da krene na Dmitrovića.

PSV je sada izrekao 40-godišnju zabranu boravka na stadionu 20-godišnjaku. Klub iz Eindhovena objavio je to danas posebnim saopštenjem.

Muškarac se trenutno nalazi na izdržavanju tromjesečne zatvorske kazne, od čega je jedan uvjetno, zbog svog djela.

Služba javnog tužiteljstva također mu je uvela zabranu područja oko stadiona Philips na dvije godine. Navijač PSV-a već je imao aktuelnu zabranu prilaska stadionu zbog nedoličnog ponašanja tokom utakmice sa Sevillom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dmitroviću ovo nije bio prvi napad u Evropskoj ligi. Kasnije je napadnut od strane navijača Fenerbahčea koji su ga gađali raznim predmetima u revanšu koji je odigran u Istanbulu, ali je tim iz Andaluzije uspio da se plasira u četvrtfinale.

Sevillu u četvrtfinalu čeka jako težak zadatak jer će odmjeriti snage sa Manchester Unitedom, jednim od favorita za trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi