Još jedan bundesligaš u igri za Duljevića

Bh. fudbaler mijenja sredinu?

Još jedan bundesligaš u igri za Duljevića

Fudbalski reprezentativac BiH Haris Duljević najvjerovatnije će napustiti Dynamo Dresden.

Nije tajna kako je 25-godišnji Duljević igrama u Dynamo Dresdenu zapao za oko brojnim klubovima, ponajviše iz Bundeslige, a naredni u nizu koji se interesuje za njegove usluge je Koln.

Informacija je to koja se pojavila u pojedinim njemačkim medijima, koji, između ostalog, navode kako u Kolnu prave tim koji neće plesati samo jedno ljeto u Bundesligi i da je upravo Duljević tip fudbalera za kakvim tragaju Jarčevi.

U Kolnu su se vrlo dobro upoznali s Duljevićevim kvalitetama, posebno u aprilu ove godine kada je u visokoj pobjedi (3:0) njegovog Dynamo Dresdena postigao gol i upisao asistenciju.

Jasno je kako Jarčevima neće biti nimalo lako da angažuju Duljevića, pogotovo jer se za njegove usluge interesuje još nekoliko klubova, uključujući i Eintracht iz Frankfurta. Da bi se transfer mogao dogoditi prije nekoliko najavio je i eminentni tamošnji list Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U Dynamu su dobili ponudu za jednog fudbalera, uvjereni smo da je to Duljević", pisali su Nijemci.

Duljević je u minuloj sezoni za Dynamo Dresden odigrao 25 utakmica i pritom postigao jedan gol uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi