Velika drama u 2. Bundesligi: Paderborn strepio do posljednje sekunde, ali ipak ide u viši rang
Paderborn je danas poražen od Dynamo Dresdena sa 3:1

Malo je nedostajalo da Union Berlin napravi nevjerovatan podvig

Velika drama u 2. Bundesligi: Paderborn strepio do posljednje sekunde, ali ipak ide u viši rang

S. Pašalić, foto: EPA

U njemačkoj 2. Bundesligi je danas odigrano posljednje 34. kolo koje je donijelo dosta uzbuđenja.

FC Koln je već ranije osigurao ulazak u Bundesligu i danas je u gostima odigrao 1:1 kod ekipe Magdeburga.

Velika borba se vodila između Paderborna i Union Berlina za drugo mjesto koje također vodi direktno u Bundesligu, a na kraju je Paderborn uz dosta sreće osigurao svoje mjesto u višem rangu.

Paderborn je prije posljednjeg kola bio na drugom mjestu sa bodom prednsti ispred Union Berlina i stigao je u goste kod Dynamo Dresdena, a na kraju je pretrpio poraz rezultatom 3:1.

Union Berlin je također gostovao kod ekipe Bochuma i trebala mu je pobjeda i kiks Paderborna. Ipak Union Berlin je gubio sa 2:0 i činilo se da su sve šanse izgubljene.

Međutim u 71. minuti Bochum je ostao sa igračem manje, a Union Berlin je golovima u 83. i 86. minuti stigao do 2:2. Trebao im je još jedan gol da bi išli direktno u Bundesligu, ali u tome ipak na kraju nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Tako će Koln i Paderborn direktno u Bundesligu, dok će Union Berlin u doigravanje sa Stuttgartom. Iz lige su ispali Duisburg i Magdeburg, a Ingolstad će igrati doigravanje za opstanak u ligi.

HSV koji je bio veći dio ove polusezone na drugom mjestu je u posljednjem kolu slavio protiv Duisburga sa 3:0, ali mu to nije bilo dovoljno jer je na kraju završio sa bodom zaostatka iza Paderborna i Union Berlina i tako prokockao veliku priliku da se plasira u Bundesligu.

Top Komentari

Nikoizniceg
Neverovatno, zaista neverovatno... sportsport.rs...m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi