Legendarni trener postaje selektor Australije?

Eriksson stiže na pregovore

Legendarni trener postaje selektor Australije?

Dosadašnji selektor Australije Angelos Postecoglou podnio je ostavku nakon što je odveo ovu selekciju na Mundijal, a sve su prilike da bi njegov nasljednik mogao biti jedan legendarni stručnjak.

Na klupu Australije mogao bi sjesti iskusni Sven-Goran Eriksson, koji je prvi na listi želja Fudbalskog saveza ove zemlje.

Inostrani mediji pišu da će Eriksson u narednim danima doputovati u Australiju i obaviti sastanak sa čelnicima tamošnjeg saveza, koji u rezervi imaju još nekoliko imena u slučaju da dogovor ne bude postignut.

Kao kandidati za selektorsku klupu spominju se Slavoljub Muslin, Tony Popović i Graham Arnold, ali je Sven-Goran Eriksson definitivno opcija broj jedan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Eriksson posljednje četiri godine radi u Kini, a prethodno je trebirao Leicester, Manchester City, Lazio, Sampdoriju, Romu, Fiorentinu, Benficu i Goteborg, te bio selektor Engleske, Meksika i Obale Slonovače.

Australija će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti smještena u grupu C u kojoj će za protivnike imati Francusku, Dansku i Peru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi