Još jedan klub u bogatoj karijeri Anelke
EPA

Francuz ima novu ulogu

Još jedan klub u bogatoj karijeri Anelke

Proslavljeni francuski napadač Nicolas Anelka ima novi klub. 

Posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka holandska Roda je aktivirala svojevrsnu transfer bombu. Klub iz Kerkradea je doveo 37-godišnjeg Nicolasa Anelku i to na poziciju savjetnika. 

Anelka je prihvatio ponudu od švicarskog biznismena Alekseija Korotajeva koji je nedavno kupio Rodu, a osim uloge savjetnika, bit će zadužen također za omladinski pogon te traženje talenata na prostoru Francuske. 

Profesionalnu karijeru Anelka je okončao 2016. godine u Mumbai Cityju iz Indije. U prošlosti je još bio član Chelseaja, WBA, Juventusa, Fenerbahčea, Boltona, Arsenala, Reala, Liverpoola, Manchester Cityja... 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 70 utakmica i pritom se 14 puta upisao u listu strijelaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi