Rijeka nije dobila Lokomotivu, ali svejedno je zagorčala život Hajduku
Foto: NKRijeka/Facebook

Splićani više ne drže mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Rijeka nije dobila Lokomotivu, ali svejedno je zagorčala život Hajduku

Rijeka i Lokomotiva danas su odigrali vrlo važan susret 29. kola HNL-a. 

Bio je ovo meč koji je objema ekipama mogao donijeti drugu poziciju na tabeli, odnosno onu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na kraju je završeno 2:2, a konačnim ishodom više može biti zadovoljan domaćin koji je tim bodom preskočio Hajduk i zauzeo 2. poziciju. Podsjetimo, Splićani su danas poraženi od Varaždina na Poljudu 2:3.

Što se tiče strijelaca na meču Rijeka - Lokomotiva za domaće su pogađali Yateke i Andrijašević dok su za goste strijelci bili Kastrati i Karačić. Domaći su meč završili s igračem manje jer je crveni karton dobio Capan i to sedam minuta prije kraja.

Iako je Lokomotiva nakon ovog kola ostala na četvrtoj poziciji još uvijek ima šansu da se domogne Lige prvaka jer za Rijekom zaostaje svega dva boda.

U narednom kolu Rijeka gostuje Slaven Belupu dok Lokomotiva u vrlo interesantnom meču dočekuje Hajduk.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 29. kolo:

Rijeka - Lokomotiva Zagreb 2:2

Top Komentari

pero98
Hajduku nema pomoci shvatite vise da ima 4 bolje ekipe od Hajduka. Hajduk je prosjecna ekipa Hnl-a. Idemo Rijeko, Forza Fiume.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi