Još jedan premierligaš eliminisan iz FA Kupa

Leicester izgubio od Newporta

Još jedan premierligaš eliminisan iz FA Kupa

Posljednji meč današnjeg programa 1/32 finala FA Kupa donio je meč Newporta i Leicestera, u kojem je viđeno veliko iznenađenje.

Newport, velški klub koji se takmiči u engleskoj League Two, savladao je favorizovani Leicester sa 2:1 i tako priredio još jednu senzaciju u ovom takmičenju koje godinama i jeste poznato po neočekivanim rezultatima.

Prvi gol na utakmici viđen je u 10. minuti kada je Matt doveo Newport u vodstvo od 1:0, a taj rezultat bio je na snazi sve do 82. minute kada je Ghezzal poravnao na 1:1.

Tri minute kasnije, dosuđen je penal za Newport a siguran realizator bio je Amond koji je tim golom izbacio bivšeg engleskog prvaka iz FA Kupa.

Prije Leicestera, Newport je eliminisao Met. Police i Werxham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi