Puel: Nadam se da će Mahrez biti lijepo dočekan

Menadžer Leicestera smiruje tenzije

Puel: Nadam se da će Mahrez biti lijepo dočekan

Večeras će na King Poweru biti odigran meč četvrtfinala Carabao Cupa u kojem će Leicester dočekati Manchester City.

Ta utakmica će biti zanimljiva po tome što će Riyad Mahrez prvi put zaigrati na tom stadionu protiv Leicestera, za koji je nastupao četiri i po godine.

Mahrez je dugo bio najbolji igrač Lisica, s kojim se nije rastao baš u najboljim odnosima. Alžirac je igrao korektno za Leicester, ali nije krio da se jednostavno zasitio i da je željan iskoraka u karijeri.

Riyad Mahrez je svojevremeno odbijao i trenirati kada je Leicester upropastio njegov transfer u City, ali posao se kasnije ipak realizovao na veliko zadovoljstvo ovog 27-godišnjaka.

Menadžer Leicester Cityja Claude Puel istakao je da navijači ne bi trebali zamijerati Riyadu Mahrezu, već da bi bilo lijepo kada bi ga dočekali aplauzom.

"Riyad je zaslužio poštovanje jer je dao maksimum za ovaj klub. Znaju to njegovi bivši saigrači, koji ga i danas mnogo cijene. Volio bih da ga publika na King Poweru lijepo dočeka, baš onako kako je i zaslužio", rekao je Puel u najavi utakmice.

Riyad Mahrez je 2016. godine osvojio Premier ligu sa Leicesterom, a iste godine je proglašen i za najboljeg igrača engleske lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi