Leicester i Vardy igraju kao nekad
Lisice su ostvarile treću pobjedu u posljednje četiri utakmice.

Pao i Everton

Leicester i Vardy igraju kao nekad

Fudbaleri Leicester Cityja porazili su danas na Goodison Parku Everton sa 1:0 u susretu 20. kola engleskog Premiershipa.

Prvog dana nove 2019. godine popularne Lisice su gostovale kod Evertona na Goodisonu i nastavile su sa dobrim rezultatima.

Nakon dvije sjajne pobjede protiv Chelseaja i Manchester Cityja i neočekivanog poraza protiv Cardiffa Leicester je danas napravio novo malo iznenađenje pa je slavio i protiv Evertona.

Na susretu je viđen samo jedan pogodak, a postigao ga je Jamie vardy koji ponovo igra u sjajnoj formi. Bio mu je ovo sedmi gol u aktuelnoj sezoni, a postigao ga je u 58. minuti.

Leicester se nakon ovog trijumfa probio do 7. pozicije i ima 31 bod, a u narednom kolu dočekuje Southampton i ima lijepu priliku da dodatno popravi skor. S druge strane, Everton je ostao na 10. poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Premiership, 20. kolo:

Everton - Leicester 0:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi