Još jedan šeik na čelu engleskog kluba

Još jedan šeik na čelu engleskog kluba

E. Škorić

Još jedan šeik postaje dio engleskog nogometa, nakon što je saudijski princ pobijedio na Visokom sudu u Engleskoj nad vlasništvom engleskog premierligaša Sheffield Uniteda.

Kevin McCabe i princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud našli su u pravnoj bitci zbog svog 50-50 vlasništva nad Sheffieldom. Sudija Justice Fancourt presudio je da McCabe sada mora prodati svoj udjel princu Abdullahu za pet miliona funti i da mu preostaje jedino da bude manjinski vlasnik kluba.

McCabe, koji cijeli život navija za Sheffield, kazao je da je jako razočaran i da će razmotriti žalbu na ovu odluku.

On je uložio desetine miliona funi u Sheffield posljednjih godina, a princa Abdullaha upoznao je 2013. godine dok je tražio nove ulagače u svoj klub.

Princ Abdullah, član saudijske kraljevske obitelji, uložio je 10 miliona funti. McCabe mu je nudio pet miliona funti za potpunu kontrolu nad klubom, a isti iznos je i saudijski princ nudio, pošto je također želio da bude većinski vlasnik.

Na kraju, princ je kupio klub za pet miliona funti, ali da bi dobio i drugu imovinu poput klupskog stadiona i hotela, mora da plati još 100 miliona funti, no vjeruje se da će uskoro to da se dogodi.

Odmah nakon donošenja odluke, Sheffield je na arapskom jeziku ostavio poruku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield je trenutno 15. tim u Premier ligi s pet bodova u pet utakmica, a njegove boje brani i bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

Promo

Top Komentari

BJB1
Ne brani Besic brate nista,hodajuci crveni karton sto mu je tamo nadimak,grije klupu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi