Još jedan spektakl na Otoku, Redsi prokockali pobjedu

Bez pobjednika

Još jedan spektakl na Otoku, Redsi prokockali pobjedu

E. Škorić

U drugom susretu prvog kola nove sezone engleske Premier lige Liverpool je, kao gost, vodio s 3:2, a na kraju je domaćin u nadoknadi došao do boda.

Nakon jučerašnjeg spektakla na Emiratesu, gdje je Arsenal u ludoj završnici s 4:3 savladao Leicester, dosta uzbudljivo bilo je i u duelu Watofrda i Liverpoola. Gosti su gubili na poluvremenu 2:1, ali su na kraju prokockali pobjedu.

U osmoj minuti Okaka je doveo Watford u vodstvo, ali je u 29. minuti Sadio Mane poravnao na 1:1. Samo tri minute kasniije, domaćin opet vodi, ovaj put golom Doucourea.

Nastavak donosi puno bolju igru gostiju, koji u svega 120 sekundi postižu dva gola i dolazi do preokreta, ali ne i do pobjede.

Prvo je Firmino u 55. minuti realizirao penal, a u 57. minuti je isti igrač asistirao Salahu koji donosi Redsima slavlje, no u nadoknadi Watford stiže do 3:3 nakon gužve. Britos se najbolje snašao i razočarao goste iz Liverpoola.

Liverpool i ove sezone igra lijep i efikasan nogomet, pa će izabranici Jurgena Kloppa ponovo biti među favoritima za sami vrh tabele, no ovakvi kiksevi definitivno im se ne smiju dešavati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:
Watford - Liverpool 3:3 (Okaka 8, Doucoure 32, Britos 94/ Mane 29, Firmino 55 - p, Salah 57)





Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi