Još jedan talenat iz BiH na Maksimiru: Vidjeli su me na turniru, pozvali na probu i sad sam tu
Foto: Zvijezda 09

Sergej Dojčinović napravio veliki iskorak u karijeri

Još jedan talenat iz BiH na Maksimiru: Vidjeli su me na turniru, pozvali na probu i sad sam tu

Mladi bh. fudbaler Sergej Dojčinović je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, da bi proteklu sezonu proveo u Zvijezdi 09, a već od ove je član zagrebačkog Dinama.

Ovaj 18-godišnji krilni fudbaler je veći dio sezone nastupao u Premijer omladinskoj ligi BiH za juniore u dresu Zvijezde 09, ali je povremeno dobijao šansu i u prvom timu kluba iz Etno sela Stanišići. Upravo u dresu Zvijezde 09 su ga primijetili skauti zagrebačkog velikana, a nakon što je ljetos otišao na Maksimir na probu, čelnici Dinama su mu odlučili ponuditi ugovor.

Dojčinović je prije nekoliko dana i potpisao trogodišnji ugovor sa Dinamom, te se pridružio juniorskom timu kluba sa Maksimira.

"Dinamo zaista ima sve vrhunske uslove, poput svih velikih evropskih klubova. To je šampionski, veliki klub, šta da kažem osim - fenomenalno", prenio je za SportSport.ba svoje prve utiske u novoj klubu mladi Dojčinović, pa nastavio:

"Mislim da će se ubrzo završiti proces registracije, a kako je još uvijek reprezentativna pauza, svoj debi za juniorski tim Dinama očekujem već sljedeći vikend."

Kako smo već rekli, Dojčinović je prije odlaska u Dinamo bio član Borca i Zvijezde 09, a kako ističe ne može reći da se u tim klubovima nekvalitetno radi sa mladim igračima.

"Pa naravno da je ovdje sve na jednom ozbiljnijem, višem nivou, jer se ipak radi o većem klubu, ali ne mogu reći da Zvijezda 09 i Borac zaostaju nešto previše kada je u pitanju rad sa mladim igračima", poručio je Dojčinović i otkrio kako je došlo do njegovog transfera u Dinamo.

"Igranje u Premijer omladinskoj ligi mi je svakako puno pomoglo. Pomoglo mi je da se očeličim, da se kalim na pravi način... Skauti i menadžeri Dinama su me primijetili na jednom omladinskom turniru, pozvali su me na probu, ja sam ljetos došao i eto potpisao ugovor".

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Ovaj mladi fudbaler je u prošlosti bio član juniorske (U18) reprezentacije naše zemlje, a za kraj razgovora za SportSport.ba je istakao da se nada da će u budućnosti dobiti priliku i u mladoj selekciji.

"Naravno da bih volio igrati ponovo za reprezentaciju. Velika je čast igrati za reprezentaciju svoje zemlje i volio bih u narednom periodu zaigrati i za mladu selekciju, naravno ukoliko bude šanse za to, ukoliko zaslužim svojim igrama", istakao je Sergej Dojčinović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti