Još jedan veliki posao Dinama: Nikola Moro ima novi klub, Modrima bogatstvo

Veznjak potpisao za Moskovljane

Još jedan veliki posao Dinama: Nikola Moro ima novi klub, Modrima bogatstvo

Edmir Škorić

Hrvatski povremeni reprezentativac Nikola Moro prešao je iz Dinama u Dinamo. Dres zagrebačkog zamijenio je dresom moskovskog kluba.

Ruski Dinamo objavio je na web stranici da je postignut dogovor oko transfera 22-godišnjeg veznajka, a igrač je potpisao ugovor na pet godina.

Moro je rođen u Splitu, ponikao je u Hajduku, ali se već s 14 godina zaputio u Zagreb gdje je stigao i prvi profi ugovor.

On je na kraju odigrao 114 utakmica za prvaka Hrvatske. Redovno igra za mladu reprezentaciju Hrvatske, a u Moskvi su mu poželjeli dobrodošlicu i imaju velika očekivanja od njega.

Zvanične potvrde o financijskim detaljima nema, ali vjeruje se da je Dinamo dobio najmanje desetak miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Dinamo iz dana u dan pokazuje da je najjaci klub u ovom djelu Europe
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti