Još jedna luda partija Kramarića u pobjedi Hoffenheima, Freiburg slavio i bez Demirovića

Bundesliga

Još jedna luda partija Kramarića u pobjedi Hoffenheima, Freiburg slavio i bez Demirovića

E. Škorić

Bundesliga je počela u petak utakmicom Bayern - Schalke (8:0), a nastavljena danas s nekoliko zanimljivih mečeva.

Hoffenheim je gostovao u Kelnu i na kraju je u kvalitetnom meču slavio s 3:2 pogocima (3) Andreja Kramarića. Hrvatski napadač je u 4. minuti postigao prvi gol, a u nadoknadi prvog dijela iz penala drugi gol. Andersson u 22. je bio strijelac za Jarčeve, koji su do kraja uspjeli da izjednače, da bi Kramarić u nadoknadi donio pobjedu svom timu.

Za goste je 90 minuta odigrao i bh. reprezentativac Ermin Bičakčić. Pružio je dobru partiju u odbrani Hoffenheima, koja je ipak imala loših momenata, što sugerišu i dva primljena gola.

Ermedin Demirović nije upisao minute u gostujućoj pobjedi Freiburga u Stuttgartu (3:2). Po gol su dali Petersen, Sallai i Grifo, a za domaće je pogodio rezrevista Kalajdžić, inače austrijski omladinski reprezentativac. Wamagnituka je u 83. smanjio na 3:2, ali ostalo je na kraju tako.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gostujuću pobjedu upisala je i Hertha u Bremenu protiv Werdera (4:1). Strijelci su bili Pekarik, Lukebakio, Cordoba i Cunha, a Selke je u 69. postigao utješni gol za Werder. Duel Union Berlina i Augsburga završen je rezultatom 1:3, dok je 1:1 bio rezultat u meču Eintracht Frankfurta i Arminije Bielefeld.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi