Još jedna poslovna majstorija Milionera: Ko je novi dragulj Borussije Dortmund
Balerdi: Znao je koji će klub izabrati kako bi se dodatno razvio, predviđaju mu da će biti najbolji stoper svijeta

Potpisao Leonardo Balerdi

Još jedna poslovna majstorija Milionera: Ko je novi dragulj Borussije Dortmund

Borussia Dortmund najavila je dovođenje jednog od najperspektivnijih odbrambenih igrača koji dolazi iz Argentine. 

Potpisivanjem petogodišnjeg ugovora s igračem mlađim od 20 godina, Borussia Dortmund nastavlja svoju vrlo učinkovitu poslovnu politiku koja podrazumijeva dovođenje talenata, njihovo brušenje i na kraju stjecanje velike dobiti njihovom prodajom.

Nedavni primjeri uključuju Pierre-Emeric Aubameyanga, Ousmanea Dembelea i Christiana Pulisica.

Visoko ocijenjen u svojoj zemlji unatoč samo pet nastupa za Boca Juniors, 19-godišnji Leonardo Belerdi već je izabran među najbolje igrače u argentinskoj Primeri.

Početni plan je bio da se na ljeto pridruži Milionerima, ali posao je nadmašio očekivanja, rekao je sportski direktor Dortmunda Michael Zorc. Borussija je za njega platila 15 miliona uključujući potencijalna dva na osnovu bonusa.

Ko je Leonardo Balerdi?

Rođen u Villi Mercedesu u Argentini, visok je 188 cm i voli igrati u srcu odbrane. Prošao je sve omladinske selekcije Boce Juniors prije nego što se preselio u prvu momčad 2018. godine.

Kakav je njegov stil igre?

Glavna prednost za ovoga tinejdžera je njegova inteligencija, razumijevanje načina na koji protivnici djeluju, a jak je i impresivan u zraku. On je vrlo siguran na loptu, i preferira kratke pasove, s velikom koncentriracijom na odbrambene zadatke. Kolokvijalno rečeno, igra na sigurno, nije sklon kiksevima što oslikava njegovu smirenost i inteligenciju.

Što donosi budućnost?

Borussia Dortmund je već dugo klub pogodan za najbolje tinejdžere koji dolaze i usavršavaju svoje vještine prije nego što, nažalost, nastave igrati u bogatijim klubovima. Postoji nekoliko iznimaka kao što je primjer Marca Reusa ili povratnika kao što su Shinji Kagawa i Mario Gotze.

Zajedno s Dan-Axelom Zagadouom, Manuelom Akanjiem i Abdou Dialom, on će biti dio nove odbrane u Dortmundu.
Uzimajući u obzir potencijal i sposobnost koju posjeduje, on bi se komotno mogao razviti u istinskog vođu i jednog od najboljih braniča u Evropi.

Koliko bi značio za klub i ligu?

Budući da Borussia Dortmund trenutno vodi u Bundesligi sa 42 boda, u nekom trenutku moraju uzeti u obzir zadržavanje igrača u igri.

Povratkom Marca Reusa i njihovog boravka u klubu, moraju početi držati igrače kako bi se natjecali protiv njemačkog Bayern Münchena. Moraju prestati prodavati igrače izravnim svojim suparnicima, kao što su nedavni primjeri Matsa Hummelsa, Roberta Lewandowskog i Maria Gotzea.

Oni trebaju iskoristiti ovogodišnji napredak kao novi početak kako bi privukli najbolje mlade igrače, ali i kako bi ih mogli zadržati dovoljno dugo da bi se klub mogao natjecati s najboljim evropskim timovima.

Bundesliga bi također mogla dobiti jačanjem Borussije ove sezone. Ako bi mogli privući najbolje igrače na svijetu kao što to u posljednje vrijeme nakon dugo godina čini Serie A, Bundesliga bi postala atraktivnija liga za gledanje kod prosječnog nogometnog entuzijaste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potpisujući Leonarda Balderdija, nadajmo se da je to upravo ono što Borussia Dortmund, Lucien Favre i Michael Zorc planiraju učiniti.

Bilo kako bilo, i ovim transferom u Dortmundu poptvrđuju da imaju izuzetnu skauting službu i da su majstori za prepoznati i dovesti u perspektivi vrlo moćne igrače.

Top Komentari

kovacic
Čitav članak i sjajnu ideju pokvari elementarno nerazumijevanje poslovanja BvB i Bundeslige...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi