Još jedno poznato ime staje na gol Torina
Foto: EPA

Sirigu se vraća u Italiju

Još jedno poznato ime staje na gol Torina

Midhat Šljivak

Nakon što su prošle sezone na golu imali Engleza Joea Harta, koji nije ostao član Torina, italijanski tim u novu sezonu bi mogao ući s još jednim poznatim imenom na golu.

Radi se o golmanu PSG-a Salvatoreu Siriguu, koji je na izlaznim vratima pariškog tima i izvjesno je da će napustiti Park prinčeva ovog ljeta.

Rukovodstvo Torina danas će razgovarti s predstavnicima 30-godišnjeg čuvara mreže, koji je proteklih godinu dana proveo na posudbama u Sevilli i Osasuni.

Međutim, ovi klubovi nisu željeli da ga otkupe. U Sevilli je imao ulogu rezerve sjajnom Sergiju Ricu, dok je Osasuna ispala u Secundu i nisu željeli skupa pojačanja.

Navodno je i iskusni golman spreman na dolazak u Torino. Nije mu problem igrati i za manju platu, samo da bude prvi izbor kluba.

Tako će PSG vjerovatno ostati bez Sirigua, koji je dres ovog kluba nosio od 2011. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj golman je karijeru počeo u Palermu, a igrao je još za Cremonese i Anconu, a Parižani su ga prije šest godina platili gotovo četiri miliona eura.

Sirugu je na golu PSG-a stajao 190 puta u prethodnih šest sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi