Još nije gotovo: Raiola se pita za sve
Foto: EPA

Donnarumma još nije potpisao novi ugovor sa Milanom

Još nije gotovo: Raiola se pita za sve

Izvještaji iz Italije govore da Milan još uvijek nije uspio postići konačni dogovor sa menadžerom mladog golmana Gianluigija Donnarumme, Minom Raiolom. Upravo to je razlog zbog kojeg još uvijek Donnarumma nije potpisao novi ugovor sa Rossonerima.

Nakon što su nedavno pristigle informacije da će Donnarumma ipak produžiti saradnju sa Milanom, uprkos glasinama o njegovom odlasku iz kluba, čini se da je takav razvoj situacije "zakočio" njegov menadžer Mino Raiola.

Naime, poznato je da je Raiola u lošim odnosima sa sportskim direktorom Milana Massimilianom Mirabellijem, a sada su se pojavile informacije da je između njih dvojice došlo do neslaganja kada je u pitanju Donnarummina otkupna klauzula u novom ugovoru.

Raiola želi "lagan izlaz" za svog klijenta ukoliko se Milan ne kvalifikuje u Ligu prvaka, a iako su u Milanu pristali u ugovor ugraditi posebnu klauzulu vrijednu 50 miliona eura koja će važiti ukoliko se Rossoneri ne domognu najelitnijeg klupskog takmičenja, Raiola ponovo nije zadovoljan.

Podsjetimo, Donnarummina otkupna klauzula, ukoliko Milan nastupi u Ligi prvaka, će iznositi 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako se danas očekivalo da će dogovor između Milana i Donnarumme i njegovog zastupnika biti zvanično realiziran, to se nije desilo, a mnogi smatraju da se vjerovatno radi o Raiolinoj pregovaračkoj taktici.

Italijanski mediji izvještavaju da su u Milanu ponovo nesigurni kada je Donnarummin ostanak u pitanju, te da su započeli pregovore sa drugim golmanima. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi