Mourinho otkrio za koga će navijati na EURU

U izjavi za The Sun

Mourinho otkrio za koga će navijati na EURU

S. Grebović

Još samo pet dana dijeli nas do početka smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Mnogo je reprezentacija koje ciljaju na titulu prvaka Evrope. Skoro sve najjače evropske reprezentacije će nastupiti u najjačim sastavima i svi mi imamo svoje favorite.

Svog je u intervjuu za The Sun otkrio novopečeni trener Rome, Jose Mourinho. Na pitanje kome daje najveće šanse rekao je:

"Engleskoj. Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, nevjerojatni su. Zato Garethu Southgateu neće biti nimalo lako odabrati one koji će igrati. Pogledajte samo primjer desnih bekova, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je biti selektor Engleske, zbog pritiska. Ali Southgate ima i odličnog pomoćnika u Steveu Hollandu, pa sam uvjeren da će donijeti najbolje moguće odluke. Što se šansi tiče, grupni dio takmičenja je u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996., mora sad! Kad će ako ne sad?!", riječi su popularnog The Special Onea.

Evropsko prvenstvo igrat će se od 11. juna do 11. jula ove godine širom Starog kontinenta, u 12 različitih gradova.

Reprezentacija Engleske će igrati u grupi sa Češkom Republikom, Škotskom i Hrvatskom sa kojom na Wembleyu igraju 13. juna od 15 sati.

Oglasi

Selektor Gareth Southgate je na spisak uvrstio sljedeće fudbalere:

Golmani: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)

Odbrana: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético), Kyle Walker (Manchester City)

Vezni red: Jude Bellingham (Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Dortmund)

Napad: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City)

Top Komentari

user1583752673
Ja reko za svoj Portugal on za Engleze
3 0
user1604593678
Jaki jesu ali nece osvojit bas zbog tog ogromnog pritiska plus domaci teren,mladi su to igraci neiskusni i nekoliko novih imena ima,a najvece sanse bih dao Italiji Belgiji i Francuskoj.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi