Jose Mourinho je dogovorio sve s Liverpoolom, ali...
Foto - EPA

Trebao je preuzeti Redse 2004. godine

Jose Mourinho je dogovorio sve s Liverpoolom, ali...

Midhat Šljivak

Portugalski stručnjak Jose Mourinho definitivno je jedan od najvećih trenera u svijetu fudbala u proteklih 20 godina.

Posebni je slavu stekao s Portom kojeg je vodio do trofeja u Kupu UEFA i Ligi prvaka, a zatim je s dosta uspjeha vodio Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United...

Sada je Mourinho na klupi Tottenhama, gdje mu ne ide baš najbolje, ali nije imao ni sreće s povredama glavnih igrača koje su ga skupo koštale.

Međutim, sve je u njegovoj karijeri moglo biti drugačije da je Jose 2004. godine preuzeo ekipu Liverpoola, a detalje donosi knjiga o Mourinhu, francuskog autora Nicolasa Vilasa.

Da je Mourinho prije 16 godina trebao zamijenti Gerarda Houlliera otkrio je njegov nekadašnji savjetnik Jorge Baidek.

"Mourinho je trebao u Liverpool. Rick Parry je bio zadužen za transfere i imali smo dogovor. Zamolili su nas samo da sačekamo 15 dana kako bi ispoštovali Houlliera", rekao je on.

U sve se međutim umiješao Roman Abramovich. Preko agenta Jorgea Mendesa pokvario je posao Liverpoolu, a Mourinho je ubrzo postao menadžer Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sreli su se prvi put na jahti večer prije polufinala Lige prvaka, a konačan dogovor je postignut u Monacu, dan nakon što je Porto podigao pehar Lige prvaka", dodao je.

Mourinho je zatim Chelsea odveo do tri trofeja Premier lige i Liga Kupa,a osvojio je i FA Kup.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi