Klubovi iz Premier lige čekaju razvoj situacije i nadaju se dobrim vijestima
Foto - EPA

Potencijalni datum nastavka je 8. juni

Klubovi iz Premier lige čekaju razvoj situacije i nadaju se dobrim vijestima

M. Šljivak

Klubovi iz engleske Premier lige jučer su održali videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o nastavku sezone.

Iako je većina klubova željela da se sezona okonča do 30. juna, kada ističu ugovori velikom broju fudbalera i koji nakon tog datuma mogu otići ako žele, vjerovatno je da će se sezona produžiti na juli, a možda čak i mjesec august.

Britanska vlada je jasno upozorila da fudbal neće imati nikakav poseban tretman i da za njih vladaju posebna pravila i gotovo je sigurno da treninzi neće početi do sredine maja.

Otok je u karantenu do 7. maja, tada će se odlučiti o eventualnim daljim koracima, a prema tvrdnjama engleskih medija Premiership ćemo u najboljem slučaju ponovo gledati 8. juna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da velika šestorka (Liverpool, Man.Ud, Man. City, Arsenal, Chelsea i Tottenham) nema ništa protiv da se sezona produži i na august. Oni samo žele okončati sezonu zbog ogromnog novca kojeg bi inkasirali jer bi u slučaju da se sezona prekine imali minus od preko milijardu funti.

Nema nikakve dileme da će se fudbal u Engleskoj nastaviti. Ciljni datum početka je 8. juni, ali sve će zavisiti od odluka britanske vlade.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi