Tako je govorio Mourinho: Izjava o rezultatu 5:4 iz 2004. godine pokazuje koliko je bio žestok
Foto - EPA

Posebni je uvijek volio čvrst fudbal

Tako je govorio Mourinho: Izjava o rezultatu 5:4 iz 2004. godine pokazuje koliko je bio žestok

M. Šljivak

Tottenham je na Goodison Parku poražen od Evertona sa 5:4 u zaista nevjerovatnom meču.

Odbrane u ovom meču gotovo da nisu postojale. Igralo se otvoreno, a na kraju je Everton došao do pogotka u produžecima koji ga je na kraju odveo u naredni krug FA Kupa.

Jose Mourinho je u prošlosti bio poznat po zanimljivim izjavama o dešavanjima na terenu. Tako je jednom prilikom 2004. godine spomenuo rezultat 5:4 i imao je zanimljivo viđenje situacije.

"Kada igramo tri na tri na treningu i ako rezultat bude 5:4, pošaljem odmah igrače u svlačionicu jer to znači da nisu dobro igrali odbranu. Takav rezultat u meču 11 na 11 je sramotan", rekao je Jose davne 2004. godine.

Posebni je tada bio poznat po izuzetno čvrstoj i defanzivnoj igri. Ona mu je donijela naslov prvaka Evrope sa Portom, ali i brojne uspjehe u kasnijoj karijeri.

Međutim, odbrana Tottenhama ove sezone često zna napraviti kiksove u ključnim trenucima. Zbog toga su ostali bez ogromnog broja bodova u Premiershipu, a sada i bez šanse da se bore za trofej FA Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi