"Jose, gledaš li?"

Englezi Portugalcu

"Jose, gledaš li?"

Edmir Škorić

Englezi tjeraju Josea Mourinha da "proguta riječi" nakon utakmice s Ukrajinom.

Engleska je sinoć u Rimu deklasirala Ukrajinu s 4:0 i igrat će protiv Danske u polufinalu Eura. Englezima se baš "otvorilo", pošto će i polufinale i finale igrati na londonskom Wembleyju. U drugom polufinalu igrau Italija i Španija.

Harry Kane je bio dvostruki strijelac sinoć, a po gol su postigli Harry Maguire iJordan Henderson. Engleska je bez primljenog gola došla do polufinala, a sada se tamošnji mediji naslađuju Mourinhu.

On je u više navrata kritikovao pojedine engleske igrače, naročito Lukea Shawa, kojeg je trenirao u Manchester Unitedu. Ovaj lijei bek je sinoć briljirao sa dvije asistencije.

"Gledaš li, Jose? Luke Shaw je natjerao bivšeg šefa Mourinha da proguta svoje riječi. nakon sjajnih asistencija za Maguirea i Kanea, nekoliko dana nakon što ga je Mourinho smatrao jako lošim", navodi Daily Mail.

Mourinho, koji je sada na klupi Rome, u kritikovanju Shawa je naglasio da on nije dovoljno dobar za vazdušne duele i da mu nedostaje mnogo toga u igri. Naravno, Shaw to nije prešutio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne razumijem ga. Ne znam zašto me stalno kritikuje. Mislim da nije bilo loše kao što on to govori. Nisam 'dramatično slab' kako je rekao za mene", odgovorio je Shaw.

Shaw i Mourinho imali su loš odnos dok je Portugalac radio na Old Traffordu i iz nekog razloga mu nimalo ne odgovara engleski reprezentativac.

Top Komentari

ako1986
Sad mogu mirno zaspati kad znam sa je Shaw odgovorio Mourinhu...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti