Mourinho otkrio koga bi volio trenirati: "Zna sve, rođen je sa svime"

Jedan igrač ga posebno oduševio

Mourinho otkrio koga bi volio trenirati: "Zna sve, rođen je sa svime"

Edmir Škorić

Ugledni portugalski trener Jose Mourinho izdvaja jednog fudbalera kojeg bi volio da trenira, a do sada nije imao priliku i vjerovatno neće ni imati.

Novi tener Fenerbahčea imao je priliku da kroz veliku trenersku karijeru trenira mnoge sjajne fudbalere, uključujući i Cristiana Ronalda, ali ostaje mu žal što nije nikada trenirao onog kojeg gotovo svi smatraju najvećim u historiji fudbala.

"Igrač kojeg bih volio trenirati? Messi. Njega ne treba trenirati, on sve zna, rođen je sa svime. Možda te može naučiti stvarima. Samo bi mogao da kažem da sam imao čast da ga treniram", objasnio je Mourinho.

Messi trenutno igra za Inter Miami i sve je bliže završetku karijere, tako da zaista ne izgleda realno da mu se ispuni želja da trenira Argentinca.

Tokom svoje trenerske karijere Jose Mourinho je trenirao devet evropskih timova u četiri lige - Benficu, Uniao de Leiriu, Porto, Chelsea, Inter, Real Madridu, Manchester Unitedu, Tottenhamu i Romu.

Oglasi

Jedan od najuspješnijih svjetskih trenera osvojiio je 25 trofeja, pri čemu Ligu prvaka s dva različita kluba, s Portom (2004) i Interom (2010).

Special One će u Njemačkoj raditi kao jedan od stručnih komentatora i s nestrpljenjem se očekuju njegove analize, a nije imao problem da otvoreno kaž koga smatra glavnim favoritima za Euro.

"Ako bude iznenađenja, iznenadit ću se! Francuska i Njemačka uvijek dobro prolaze, Portugal i Engleska su bolji nego ikada. Ove četiri reprezentacije smatram favoritima", rekao je novi trener Fenerbahčea.

Interesantno da je rekao kako Italija nema talenta da odbrani trofej na Euru, što je naravno razbijesnilo sve u Italiji pred prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom koji je na programu večeras od 20:45 sati.

Italijani su nedavno remizirali s Turskom (0:0) u jako lošoj utakmici i ne daju se velike šanse ovoj selekciji pred početak Eura. Na turniru u Njemačkoj igrat će protiv Španije, Hrvatske i Albanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi