Jose Mourinho početkom sedmice dobija januarsko pojačanje
Foto - EPA

Stiže Gedson Fernandes

Jose Mourinho početkom sedmice dobija januarsko pojačanje

Midhat Šljivak

Jose Mourinho će u ostatku sezone imati još jednog igrača na raspolaganju.

Ugledni Guardian donosi vijest da je Tottenham dogovorio dolazak Gedsona Fernandesa iz Benfice i 21-godišnji veznjak će u narednim danima službeno postati član Spursa.

Pregovori između dva tima prošli su uspješno. Posao je završio Mourinhov veliki prijatelj Jorge Mendes, pa će tokom naredne sedmice Fernandes obući dres londonskog tima.

Ovaj talentovani fudbaler će u London stići na posudbu do 2021. godine, nakon čega će Spursi imati obavezu da ga kupe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gelson Fernandes se povezivao još sa West Hamom i Manchester Unitedom, ali je ove timove na kraju Tottenham pobijedio u igri za sjajnog veznjaka.

Fernandes je ove sezone nastupio 13 puta za ekipu Benfice i upisao je jednu asistenciju, ali on na terenu ima drugačiju ulogu od postizanja golova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi