Saudijci nemaju nikakvih granica - Jose Mourinho dobio ponudu kakva se ne pamti u trenerskom svijetu
Jose Mourinho je već 20 godina u vrhu trenerske liste najvećih ugovora u svijetu fudbala. Sada bi međutim mogao postati najplaćeniji trener ikad (Foto: EPA)

Nevjerovatna cifra za Posebnog

Saudijci nemaju nikakvih granica - Jose Mourinho dobio ponudu kakva se ne pamti u trenerskom svijetu

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Saudijske Arabije ponudio je posao selektora reprezentacije legendarnom Joseu Mourinhu i spremili su mu nestvarnu ponudu. Za dvije godine saradnje 'Posebni' je dobio ponudu od 120 miliona eura.

Jose Mourinho je u posljednje dvije decenije jedan od najboljih trenera svijeta. Slavni Portugalac je osvojio gotovo sve što je mogao u klupskoj karijeri, a trenutno radi dosta dobar posao s ekipom Rome.

Međutim, na kraju ove sezone Jose bi mogao napustiti klupu Vučice. Njemu je stigla ponuda iz Saudijske Arabije koja se jednostavno ne može odbiti.

Corriere dello Sport tvrdi da je Fudbalski savez Saudijske Arabije ponudio 60-godišnjem stručnjaku nestvarnih 120 miliona eura za dvogodišnji ugovor kako bi postao selektor nacionalnog tima ove zemlje.

Ponuda je ovo kakvu nikad niko od trenera nije dobio. Posebni je tokom karijere zaradio ogromne cifre, ali kada vam neko nudi takve cifre, veoma je teško reći 'NE'.

Jose je trenutno fokusiran na okončanje sezone s Romom. O ponudi koja je došla vjerovatno će itekako dobro razmisliti jer se radi o najvećoj ponudi u historiji trenerskog posla.

Oglasi

Ako se odluči prihvatiti ovu nevjerovatnu ponudu Mourinho će na klupi reprezentacije zamijeniti francuskog stručnjaka Hervea Renarda koji je imao jako dobre rezultate s nacionalnim timom.

Prethodno su Saudijsku Arabiju vodila brojna poznata trenerska imena među kojima su bili Bert van Marwijk, Frank Rijkaard, Jose Peseiro...

Jose Mourinho je na klupi Rome od 2021. godine. Ovom timu je prošle sezone donio evropski trofej osvajanjem Konferencijske lige, a ranije je osvajao brojne trofeje u timovima gdje je radio.

S Portom je sve krenulo 2002. godine. Osvajanjem Kupa UEFA i Lige prvaka Jose je zacementirao svoje mjesto u historiji, a zatim je vodio i osvajao titule s Chelseajem, Interom, Realom i Manchester Unitedom.

U karijeri je pored ovih timova vodio još Benficu, Uniao de Leiriju i Tottenham Hotspur.

Podsjetimo, Saudijska Arabija je uspjela u svoju ligu dovesti Cristiana Ronalda ponudom od 200 miliona eura na godišnjem nivou, ali je Lionel Messi odbio nestvarnih 400 miliona da dođe u ekipu Al Hilala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi