Roma ne odustaje od Lige prvaka
FOTO: EPA

Sampdoria poražena na Olimpicu

Roma ne odustaje od Lige prvaka

H. Zilić

Roma je ostala u utrci za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. U 28. kolu savladali su Sampdoriju na Olimpicu rezultatom 3:0.

Utakmica je protekla u velikoj borbi. Roma je bila bolji rival u fazi napada, ali gosti su također tražili pozitivan rezultat jer im gori pod nogama u borbi za opstanak.

Imala je Roma nekoliko izrazitih prilika preko Dybale i Abrahama, dok su gosti prijetili preko Lerisa.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0.

U nastavku slična igra na terenu, ali 52. minuta je promijenila malo tok meča.

U pomeutoj minuti Murillo je dobio drugi žuti karton i gosti iz Genoe ostali su sa deset igrača.

Oglasi

Vučici nije puno trebalo da iskoristi igračku prednost. Na semaforu je bila 57. minuta kada Wijnaldum lijepo pogađa za 1:0 nakon asistencije Matića.

Mogla je Roma i do drugog gola, međutim udarac Dybale u 79. minuti odlazi malo pored gola Sampdorije. Dosta sreće za goste u tim momentima.

Do kraja utakmice još dva gola u mreži gostiju. Za 2:0 pogađa Dybala iz penala u 88. minuti, a konačnih 2:0 postavlja El Shaarawy u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Kod pobjedničke ekipa bh. reprezentativac Benjamin Tahirović nije dobio priliku za igru u ovom susretu i odgledao je meč sa klupe za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 28. kolo:

Roma - Sampdoria 3:0 (Wijnaldum 57', Dybala 88'(p), El Shaarawy 90+4')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi