Mourinho i Stanković otvoreno govorili o užasnoj sceni tokom meča: "Ne mora da mi se..."

Navijači Rome ispoštovali portugalskog stručnjaka

Mourinho i Stanković otvoreno govorili o užasnoj sceni tokom meča: "Ne mora da mi se..."

Samir Mlaćo
U duelu Rome i Sampdorije jučer smo vidjeli neželjene scene. Naime, navijači Rome vrijeđali su trenera gostiju Dejana Stankovića, inače legendu njihovog rivala Lazija.

Na kraju je završilo 3:0, te su domaći navijači zadovoljni napustili stadion, ali u centru pažnje bile su dešavanja sa meča u koja se uključio i trener Rome Jose Mourinho.

Navijači Rome su skandirali 'cigane, 'cigane' Stankoviću, no Mourinho je ustao sa klupe i sa staze ih zamolio da to prestanu raditi. Ispoštovali su ga i on im se zahvalio podignutim palcem ka gore.

Prokomentarisao je ovaj potez, zbog kojeg je dobio brojne pohvale u sportskoj javnosti.

“Učinio sam to zbog velikog čovjeka i prijatelja. Ima porodicu, djecu...Naši navijači su sjajni, ali moje prijatelje ne trebaju dirati“, rekao je Portugalac nakon meča.

Oglasi

“Ne mora Stanković da mi se zahvaljuje. Mnogo puta su me vrijeđali i to na različite načine na stadionima.  Siguran sam da bi Deki isto učinio za mene“, dodao je on.

Stanković je također dao kratak komentar.

Ističe da nije primijetio reakciju Mourinha, no da mu je zahvalan.

"Zahvalan sam Mourinhu. Nisam čak ni primijetio njegovu reakciju. Što se tiče skandiranja, ponosan sam na to što jesam. Ponosan sam što sam Cigan“, rekao je srbijanski trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho i Stanković se dobro poznaju i nije iznenađenje što je Portugalac napravio sinoć.

Potvrdio je da mnogo cijeni i respektuje svoje kolege, ali i da ga navijači itekako cijene.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi