Teška noć za Josea Mourinha, a sve zbog vlastitog igrača

Roma - Lazio 0:1

Teška noć za Josea Mourinha, a sve zbog vlastitog igrača

Edmir Škorić

Derby della Capitale odigran je večeras u Rimu u sklopu 13. kola italijanske Serije A, a Lazio je kao formalni gost sa 1:0 pobijedio Romu. Jedni gol postigao je Felipe Anderson u 29. minuti.

Dueli Rome i Lazija uvijek su privlačili veliku pozornost nogometne javnosti, ne samo u Italiji nego i u cijelom svijetu. Tako je bilo i večeras, iako je evidentno da ti dueli nisu što su nekada bili.

Poprilično su "mirniji", fokus je na nogometu, a ne na ružnim startovima, sudijama, navijačkim neredima... Iako je, istini za volju, bilo i takvih situacija, naročito pred kraj meča, kada je nervoza rasla kod domaćih, a gost svim silama branio svoj gol.

Oba kluba vode borbu za Ligu prvaka, Lazio je ipak došao do pobjede kojom se probio do trećeg mjesta, a Roma pala na peto. Nebesko-plavi imaju 27, a Roma 25 bodova. 

Gol odluke postigao je Felipe Anderson u 29. minuti na asistenciju Pedra. Gol je došao nakon velike pogreške Rominog defanzivca Ibaneza. Samo pet minuta nakon toga Nicolo Zaniolo je zamalo postigao eurogol, ali prečka spašava goste.

Greška Ibaneza proganaće i njega i Mourinha, koji jednostavno teško podnosi poraze u ovako velikim utakmicama. Portugalac je razočaran, ali Maurizio Sarri je dobio šahovsku partiju na Olimpicu ovaj put.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/goalsreplayg/status/1589309595423739907[/twitter]

Do kraja prvog dijela bez pravih prilika, a i u nastavku ih nije bilo puno. Lazio je prepustio inicijativu protivniku, ali Mourinhov tim nije puno napravio. Svi ti napadi bili su jalovi, uzaludni, nedovoljno da se izbjegne novi poraz,

Laziju slijedi meč s Monzom kod kuće, a Roma će u goste Sassuolu. U međuvremenu timovi će sutra saznati rivale u nokaut fazi evropskih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lider u Italiji je sjajni Napoli koji još nema poraz, a sinoć je u Begamu pobijedio Atalantu sa 2:1 nakon preokreta. Tim Luciana Spallettija ima šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Milanom, koji je u 90. minuti spektakularnim golom Oliviera Girouda ostvario pobjedu.

Za kraj - spektakl. Od 20:45 sati sastaj se veliki rivali  Juventus i Inter našeg Edina Džeke, a vjeruje s da će pobjednik napraviti potpuni povratak "u život" i da bi se mogao ponadati čudima i osvajanju titule, mada je pitanje ima li neko snage da zaustavi Napoli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
pa ovaj Ibanez i ubi vec godinama i prije murinja je bio ocajan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi