Jose Mourinho se nije vratio u Real Madrid, a najveći krivac za to je Sergio Ramos

Nisu u dobrim odnosima

Jose Mourinho se nije vratio u Real Madrid, a najveći krivac za to je Sergio Ramos

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho još uvijek je bez posla nakon što je dobio otkaz prošlog mjeseca na klupi Manchester Uniteda.

Nakon serije loših rezultata čelnici Manchester Uniteda više nisu imali strpljenja s Mourinhom i odlučili su mu uručiti otkaz. Portugalski trener još uvijek je bez posla iako je prije nekoliko sedmica odbio mogućnost da preuzme Benficu gdje je i počeo svoju trenersku karijeru.

U posljednje vrijeme Mourinho se najviše povezivao s Real Madridom i nije tajna da je predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez imao želju da vrati Mourinha na Santiago Bernabeu. Međutim, od toga na kraju nije bilo ništa, a španski mediji navodno znaju razlog zbog čega se to desilo.

Kako piše katalonski Sport Mourinho je imao namjeru da se vrati u Real, ali na kraju nije došlo do saradnje i navodno glavni krivac za to je Sergio Ramos. Mourinho nije u dobrim odnosima s kapitenom Reala koji je itekako kritikovao Portugalca kada je napustio Real.

Ramos je i predsjedniku Kraljeva poručio da Mourinho nije dobar izbor za njih, te da je to dokazao u prvom mandatu. Očito da je Perez poslušao svog kapitena jer je ubrzo nakon toga poručio Mourinho da prekidaju pregovore.

Jose Mourinho: Naredni klub mora biti dobar izazov

Mourinha je tada na klupi Manchestera zamijenio Ole Gunnar Solskjaer, koji je ostvario osam pobjeda u nizu. Njegova ekipa prošle sedmice je bila bolja sa 3:1 od Arsenala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednju izjavu dao je za BeIN Sports u kojoj je rekao da bi se do kraja sezone mogao vratiti na klupu nekog tima.

"Sretan sam sa posljednje tri sedmice, sretan sam i sa novim iskustvom koje imam. Ali znam sebe i znam da ću se do kraja marta zaželiti izazova. Već sam odbio tri ponude jer smatram da to nije ono što želim. Moram biti jako miran. Što više vremena imam, biti ću spremniji. Naredni klub mora me usrećiti sa izazovom", rekao je Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
a ja trenera i klinca bio je sa realom nije nista napravio..nek uzme neki prosjecan klub pa nek napravi nesto
1 0
Baggio89
Propo si ko EP.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti